Операція при катаракті повертає втрачений зір

Автор: ФОТО НАДАНЕ КЛІНІКОЮ ”ІРІС”
  Головна лікарка клініки ”Іріс” Тетяна Д’яконова перевіряє зір пацієнтці. В закладі для діагностики застосовують 18 найсучасніших апаратів
Головна лікарка клініки ”Іріс” Тетяна Д’яконова перевіряє зір пацієнтці. В закладі для діагностики застосовують 18 найсучасніших апаратів

— Мала вроджену далекозорість. У студентські роки почала носити окуляри. Навесні стався крововилив в око. Лікарка сказала: пощастило, що не в мозок. Виявили катаракту на обох очах, — говорить 61-річна Олена Синельник з Миргорода Полтавської області.

— Зверталася в різні клініки. Не наважилася довірити їм здоров'я. Після півгодинного обстеження наполягали терміново оперуватися. Це збентежило. Боялася хірургічного втручання: був страх, щоб не стало гірше. Подруга доньки — лікар, порадила клініку "Іріс". Розповіла, що сама тут оперувалася і була задоволена, — продовжує Синельник.

Звернулася на обстеження у клініку "Іріс". Оглядали протягом 2 год. на 18 апаратах. За діагностику заплатила 350 грн.

— В "Ірісі" немає відчуття "конвеєра", як було у двох попередніх лікарнях. Натомість — ніби огортають турботою. Тетяна Вікторівна заспокоїла, наочно пояснила, як відбуватиметься операція. Спокійно розмовляла, щоб я розслабилася. А потім я почула: "Операція завершилася. Наведемо марафет і можете вставати". Дівчата підняли й супроводжували під руки.

За тиждень після обстеження, 28 вересня, Олені Синельник замінили кришталик у лівому оці.

— Спочатку взялися за те, де був гірший стан. Ніч не спала, переживала. Приїхала, а тиск зашкалював. Зробили укол, заспокоїли. Усе пройшло швидко.

— Операція відбувається безболісно. Для анестезії використовуємо очні краплі, — каже Тетяна Д'яконова, офтальмолог вищої категорії, головний лікар офтальмологічного центру "Іріс". — У рогівці ока робимо прокол — 1,8 міліметра. За допомогою ультразвуку прибираємо мутний вміст кришталика. Через тонкий інструмент всередину ставимо лінзу. Вона розкривається в оці. Процедура займає 7–10 хвилин. Потім накладаємо пов'язку й пацієнт може йти додому. До ранку прокол заростає. Протягом місяця призначаємо чотири консультації, які входять у вартість операції.

5 жовтня Олені Синельник прооперували праве око. Перед операцією не нервувалася, спала спокійно. Знала: все пройде добре.

— Після процедури разом з випискою віддали коробки від кришталиків. За номерами на них можна прочитати в інтернеті все про лінзу, яку поставили. Виробництво американо-німецької фірми, гарної якості. За операцію в "Ірісі" заплатила на чверть менше ціни, озвученої в інших клініках. Удома капаюся чотири рази на день. На лівому оці зір 100-відсотковий. Заново все роздивляюся — без окулярів з великими лінзами світ зовсім інший. А які кольори, не уявляла, наскільки тьмяно раніше бачила все навколо.

— Заміна кришталика на штучний у нашому центрі дозволяє позбутися катаракти практично на 100 відсотків і відновити зір. Ця хвороба лікується тільки хірургічно, — додає Д'яконова. — Обстежуйтеся, щойно помітите зниження гостроти зору. Інакше можна осліпнути.

Офтальмологічний центр "Іріс" під час карантину працює повноцінно. Заклад посилив систему протиепідемічного захисту пацієнтів.

— Приміщення регулярно знезаражують, контролюють санітарні норми. Працює система очищення та кварцування повітря закритого типу. Пацієнти приходять за попереднім записом. У них одразу перевіряють температуру та стан здоров'я. Для літніх людей працює ліфт. Направлення на обстеження не потрібне.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 35 тисяч операцій

Крім лікування катаракти, в клініці "Іріс" пропонують ще такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала роботу 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 35 тис. операцій

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня — вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Операція при катаракті повертає втрачений зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі