Мінеральні води Закарпаття відновлюють після ковіду

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Квітка полонини”
  У санаторії ”Квітка полонини” застосовують три різновиди мінеральних вод. Їх подають до бювету зі свердловини
У санаторії ”Квітка полонини” застосовують три різновиди мінеральних вод. Їх подають до бювету зі свердловини

— Коронавірус дав ускладнення на шлунок, почалася задишка, — розповідає 46-річний Олександр Чубатий із Хмельницького. — Брат порадив відновити здоров'я в санаторії "Квітка полонини" на Закарпатті.

В оздоровниці можна позбутися недуг шлунково-кишкового тракту, нирок і сечовивідних шляхів. Є процедури для лікування опорно-рухового апарату, верхніх дихальних шляхів, нервової та серцево-судинної системи.

— У закладі безпечно, бо персонал регулярно тестують на коронавірус і вимірюють температуру, — продовжує Чубатий. — ­Більшість відпочивальників уже перехворіли й мають антитіла. Тим, хто ще не ­переніс covid-19, роблять експрес-тест одразу по приїзду.

Для зміцнення здоров'я пацієнтів, які перенесли ковід, розробили програму реабілітації на 12 днів. Процедури призначають індивідуально. Є озонотерапія, що насичує організм киснем. Інгаляції з мінеральною водою та електрофорез із препаратами для покращення роботи легень. HiTOP терапія лікує ряд захворювань і зміцнює імунітет. А ще є біотрон, соляна кімната й інші дієві методики.

— Лікар призначив процедури для відновлення після коронавірусу та дієту. Страви смачні й різноманітні. Але головним відкриттям стала мінеральна вода. Пив за рекомендацією фахівця. За тиждень став краще почуватися.

У "Квітці полонини" застосовують три різновиди мінводи — "Лужанська-4", "Лужанська-7", "Поляна квасова". Їх подають до бювета зі свердловин. Вживання цих вод відновлює органи травлення після токсичної дії медикаментів, якими лікували ковід.

— Лікувально-діагностичний корпус має сучасну медичну апаратуру. Тут можна обстежитися та пройти понад пів сотні оздоровчих процедур, — каже Чубатий.

У санаторії є басейн для дорослих і дітей з підігрівом води, штучними водограями, масажерами й джакузі. У курортному мінімістечку облаштували дендропарк з оригінальними скульптурами, фонтанами, спортмайданчиками. На території є гірська річка. Відвідувачі можуть здійснювати прогулянки верхи неподалік на кінному заводі, де вирощують гуцульську породу.

Зараз ви читаєте новину «Мінеральні води Закарпаття відновлюють після ковіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі