пʼятниця, 22 червня 2012 12:59

Жінкам не можна дарувати алкоголь і антицелюлітні креми

Жінкам не можна дарувати алкоголь і антицелюлітні креми

"Справжній подарунок - той, що робить людину щасливою. Якщо не знаєте про неї достатньо - допоможуть соціальні мережі, друзі. Питання руба: "Що подарувати?" - може мати зворотній ефект. Людина не захоче вас обтяжувати. Або навпаки - назве конкретну річ, яку ви не зможете придбати." - каже Наталія Заброцька,  керівник львівської "Школи етикету".

Експерти радять жінкам дарувати косметичні засоби - набори для SPA-процедур, сумочки для косметики, ароматичні піни та солі для ванни, манікюрні набори. Не варто дарувати крем від зморшок, антицелюлютні засоби, шампуні для пошкодженого волосся. Натяки на вади зовнішності та здоров'я можуть образити людину.

Неприпустимо підносити жінці алкоголь, аксесуари для паління. Парфуми, нижню білизну та ювелірні прикраси може подарувати коханий чоловік.

Жінкам все частіше дарують подарункові сертифікати на відвідування SPA-салону, дорогого фітнес-центру, басейну. Доповнювати подарунок букетом квітів дуже бажано, це справить гарне враження.

Чоловікам близькі жінки можуть подарувати одяг, краватку, парфуми, портфель, годинник. Модно дарувати технічні новинки — GPS-навігатори,  MP-3-плеєри, електронні книги, цифрові рамки, флешки. Чоловіки-друзі один одному можуть дарувати корисні речі — швейцарський ножик, туристичне та спортивне спорядження, дрібну побутову техніку, книги, подарунки, що стосуються хобі. Можна презентувати  алкоголь, тютюнові вироби.

Начальству та підлеглим можна підібрати канцелярію. Добре, коли вони багатофункціональні - наприклад, флешка-ручка, електронний щоденник, дорогий блокнот. Колегам не дарують того, що свідчить про близькість - парфуми, косметику, біжутерію.

На новосілля підходять універсальні презенти - картини, ікони, фоторамки, книги. Завжди потрібний і корисний подарунок – постільна білизна, скатертина, побутова техніка, кухонне начиння. Слід пересвідчитися, чи в родини немає цих речей.

"Гроші дарують рідним і на весілля. Сума залежить від багатьох факторів. Універсальне правило - почуття міри. Замало показує, що ви скнара, забагато - зобов'язує.  Якщо йдете на весілля чи день народження, де на кожного гостя, приміром, витрачено по 100 доларів, подаруйте вдвічі більше" — додає  Наталія Заброцька.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам не можна дарувати алкоголь і антицелюлітні креми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі