субота, 11 травня 2013 14:00

На заручинах рахують витрати на весілля та обговорюють список гостей

На заручинах рахують витрати на весілля та обговорюють список гостей
Фото: wday.pp.ua

"Ми з Максимом планували весілля ще торік, але батьки не хотіли, аби я виходила заміж у високосному році, - говорить львів'янка Ірина Копилова. – На Великдень зробили заручини. Батьки довго радилися, але ні до чого не домовилися. Весілля планували на серпень, та цього року нам шлюб мабуть не світить. У батьків Макса нема багато грошей, щоб робити шикарне весілля. Мої тато і мама пропонують зробити вечірку на 40 людей і запросити лише найближчих родичів. Свекруха хоче зібрати за святковим столом усю родину.

Але тільки у неї п'ятеро сестер і брат. Свекор теж з багатодітної сім'ї".

Під час заручин треба визначитися з місцем проведення весілля і розпланувати весільний бюджет. Це радить молодятам івент-менеджер Богдан Нагорний.

"Я організовую весілля уже не перший рік, - говорить кореспонденту Gazeta.ua Богдан Нагорний. – Іноді шкодую, що організаторів весілля не запрошують на заручини. Це б допомогло майбутнім сватам краще порозумітися і швидше дійти згоди".

За словами Богдана Нагорного, під час заручин за святковим столом батьки молодих повинні обговорити організаційні питання щодо проведення весілля.

"Батьки молодят мають розподілити витрати на шлюбну церемонію і весільний бенкет, домовитися про розподіл обов'язків, - говорить івент-менеджер. - Перед заручинами складіть список, про що маєте домовитися з батьками нареченого чи нареченої. Не варто забувати, що, окрім весільного столу, на плечі батьків падають й інші питання: вбрання для наречених, організація транспорту для гостей та формування весільного кортежу, замовлення послуг фото- і відео операторів, перукарів і візажистів".

На плечі молодят батьки можуть перекласти питання вибору обручок, весільного букету та розсилання запрошень для гостей.

"Не розумію людей, які хочуть зробити весілля і на ньому зекономити або заробити. Одні замовляють ресторан, де за одного гостя прийдеться заплатити 500 гривень, але купують сукню для нареченої за тисячу гривень на ринку в Чернівцях або Хмельницьку. Зберігайте раціональність у всьому".

Нагорний радить за півмісяця до весілля молодятам і батькам взяти відпустку на роботі.

"Якщо не можете домовитися про відпустку на півмісяця, відпросіться з роботи хоча б за тиждень до весілля. Трьох вихідних днів, які виділяє держава, не вистачить ні на підготовку, ні на те, щоб відпочити після весілля".

Ресторан чи кафе, де плануєте відгуляти одруження, бажано зарезервувати за півроку до шлюбу.

"Місце для весілля замовляють за півроку. Вже зараз у Львові і Києві важко знайти ресторан на вересень-жовтень. Живу музику, фотографа і оператора шукайте за два місяці. Авто для кортежу і автобус для гостей — за місяць", - радить івент-менеджер.

Зараз ви читаєте новину «На заручинах рахують витрати на весілля та обговорюють список гостей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі