вівторок, 07 червня 2016 23:47

9 переваг пізнього шлюбу

9 переваг пізнього шлюбу

Після 30 років кожну незаміжню жінку нав'язливі родичі намагаються видати заміж, і не важливо за кого. Не варто виправдовуватися і уявляти собі сумне життя старої діви: прикрий образ 40-річної жінки з десятком котів, у якої в житті два інтереси – робота і коти. Перш ніж поставити на собі хрест, візьми до уваги новмй світовий тренд на пізні шлюби: у Європі середній вік для весілля – 33 роки.

Поради womanway допоможуть впоратися з атакою мам-тіточок-бабусь і пояснити всі плюси пізнього шлюбу.

1. На 10 дівчат за статистикою 9 хлопців

Ці слова тобі не раз пригадають і заміжні подруги і родички. Вони впевнені: поки ти шукаєш собі пару, всіх нормальних чоловіків розберуть. І треба активніше працювати ліктями, щоб відхопити собі пристойного чоловіка. Відповісти тобі є чим. Поки інші дівчата з двадцяти років тільки тим і займалися, що шукали чоловіка, ти на місці не сиділа: отримувала освіту, будувала кар'єру, подорожувала і насолоджувалася життям. Поки однокласниці готують борщі, ти можеш підкорити гідного чоловіка, адже з тобою є про що поговорити, і виглядаєш ти шикарно.

2. Тобі не раз нагадають, що всі подруги вже давно заміжні

Давно, але чи щасливі? Хтось живе 10 років з нелюбим чоловіком, а хтось взагалі в розлученні виховує дитину. Статистика невблаганна: ті, хто одружилися у 20 років, рідко живуть разом до старості. Є багато дівчат, які вийшли заміж в 20, а в 30 років усвідомлювали, що загубили свою молодість і звинувачували в цьому чоловіка. Тому ти не помилилася, коли вирішила почекати з раннім шлюбом.

3. Тобі вже не 18, ти не юна дівчина, а гарна жінка

Але багатьом дівчатам з ранніх років вбивають у голову, що до 25 років обов'язково потрібно вийти заміж, народити дитину і сидіти в декреті. У цивілізованому суспільстві виходять заміж після 30, і це норма. А народжують в 20 років рідко за власним бажанням і заплановано. Встигну.

4. Підтримка від чоловіка

Тітоньки і бабусі не втомлюються голосити, що в 30 років без мужика не прожити. Хто допоможе бідоласі? Варто нагадати їм, що на дворі не XIX століття, і у вас немає ферми, де не впоратися без сильних чоловічих рук. Зупиняти на скаку коней і в палаючі хати входити нам також не потрібно. Улюблена робота з хорошою зарплатою дозволить незаміжній дівчині найняти собі помічника, якщо вона не зможе полагодити кран або повісити карниз. Та й без фінансової допомоги від чоловіка можна обійтися. Ти встигла піднятися по кар'єрних сходах, не витрачаючи час на декрет, і можеш дозволити собі набагато більше, ніж в 20 років. Коли заведеш сім'ю, не доведеться просити в батьків грошей на їжу для молодої сім'ї і на памперси для немовляти.

5. Звичка жити одній

Порадниці впевнені, що якщо ти звикла стільки років жити одна (собака чи кіт не вважаються), то не зможеш ужитися з чоловіком. Якраз навпаки: це в 20 років гормони грають, емоції вирують, і складно поступитися своїми амбіціями. Кожен хоче бути правим і головним. Тепер ти вже не будеш бити тарілки, і влаштовувати гучні скандали. А до 30 років приходить розуміння: розкручений тюбик зубної пасти або брудна чашка в раковині не варті зіпсованого настрою.

6. Онуки

Мама постійно скаржиться, що у сусідок і подруг вже купа онуків, а у неї немає. Колега по роботі мами, бабця біля під'їзду, сусідка з верхнього поверху – таке враження, що всі ці люди думають тільки про твій шлюб і дітей. Якщо відверто, всім цим людям байдуже твоє життя, і тема твого заміжжя ними обговорюється разом з новою серією мильної опери і ціни на рис в найближчому магазині. То чи варто звертати на них увагу?

7. Красива наречена

"Доброзичливці" не прогавляь шанс нагадати тобі, що наречена зобов'язана бути молодою і красивою, а тобі залишилося, дай бог, кілька років "цвісти". А от згадай, як виглядали твої знайомі і подруги, які вийшли заміж років 10 тому? Придивися до фото і відео: божевільний макіяж, високі зачіски, блискітки, дивне плаття, неймовірні ефекти у весільному відео. А тепер: ти розумна і красива, у тебе доглянуте обличчя і зачіска, ти вмієш підібрати стильний наряд. До того ж мистецтво весільної фотографії просунулося вперед. Та й взагалі, придивися до рейтингу найкрасивіших жінок світу: більшість красунь там у віці від 30 до 40 років.

8. Біологічний годинник

Згадай, хто не нагадував тобі про біологічний годинник, від якого залежить здоров'я майбутнього малюка. Однак наука не стоїть на місці: бажана дитина народиться здоровою і в зрілому віці. Зірки взагалі не бояться народжувати після 40. У порівняння з тим, щоб народити в 20 років, твій побут зараз набагато комфортніший: малюк народиться в хорошій клініці і буде забезпечений кращим доглядом.

9. Обирай в міру

На всіх сімейних гуляннях є ризик почути докір у тому, що ти занадто вибаглива і вимоглива. Але тобі нескладно почекати і зустріти свою половинку, а не вхопити першого-ліпшого, щоб вискочити заміж. Поки принц ще в дорозі, тобі є чим зайнятися: навчитися плавати, поїхати в Італію, вивчити нову мову. А то обзаведешься сім'єю, і часу на хобі стане менше.

Читайте також: Весілля в різних країнах світу

Зараз ви читаєте новину «9 переваг пізнього шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі