понеділок, 14 січня 2008 18:16

Збільшити оперативну пам"ять можна в будь-якому комп"ютері

27-річний київський інженер Ігор Гах три роки тому купував ПК з оперативною пам"яттю 512 Мб. Частину роботи виконує вдома, у вихідні грає в комп"ютерні ігри.

— Я побачив, що машина почала працювати повільніше, — розповідає Ігор. — Деякі нові ігри не міг запустити. Мій приятель Юрій порадив збільшити оперативну пам"ять комп"ютера.

Плата оперативної пам"яті має слоти — невеликі ніші. На них можна поставити тоненькі пластинки — додаткову карту пам"яті. Їх Гах знайшов у комп"ютерному відділі гіпермаркету електроніки "City.com" на столичній Петрівці. Вирішив купити плату на 1 Гб фірми "Кінґстон" за 185 грн.

— Збільшити оперативну пам"ять можна в будь-якому комп"ютері, — пояснює 20-річний Андрій Яроменко з "City.com". — Потрібно точно знати тип оперативної пам"яті на ПК. Вони позначаються написом DDR. Їх є три види. Бо непідходяща плата може не поміститися, не підійти за розміром. Про вид плати пишуть у паспорті комп"ютера.

Старіші "оперативки" мають карти пам"яті DDR1. Новіші — DDR2. У них менші мікросхеми на платі.

— У середині минулого року з"явилися карти пам"яті DDR3, — веде далі Яроменко.— Мікросхеми за розміром такі самі, як і в DDR2. Але нова карта має більшу частоту, тому комп"ютер працює удвічі швидше.

Ігор Гах взяв із собою паспорт свого комп"ютера і дібрав плату потрібного розміру.

Зараз ви читаєте новину «Збільшити оперативну пам"ять можна в будь-якому комп"ютері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі