понеділок, 03 червня 2013 00:15

"Збовтувати не можна, бо бульбашки пропадуть"

— Улітку всі клієнти просять легких коктейлів. Ніхто не замовляє міцних, — каже бармен Наталія Онисько, 26 років. Працює в одному з ресторанів у львівському мікрорайоні Сихів. — Пропоную на основі шампанського. Коли замовляли авторський коктейль, змішувала різні інгредієнти. Згодом додала в меню.

Найчастіше замовляють для компаній, бо з однієї пляшки можна зробити п'ять-шість порцій із різними добавками. Для приготування коктейлів використовують лише охолоджене шампанське.

— Його завжди ллю в останню чергу, не змішуючи з іншими складовими. Такі коктейлі подаю у вузьких і високих келихах на довгій ніжці — флютах.

Россіні із полуницею. Напій названий на честь італійського оперного композитора ХХ ст.

— П'ять свіжих полуниць збиваю у блендері на пюре. Додаю кілька крапель лимонного соку чи цукру. В келих для шампанського на третину наливаю полуничного пюре. Акуратно доливаю біле сухе шампанське. Збовтувати не можна, бо бульбашки пропадуть.

Бокал прикрашають свіжою полуницею й одразу подають на стіл.

Вишнево-малиновий — дуже солодкий коктейль, алкоголь ледве відчувається. У високий келих наливають чайну ложку малинового сиропу, додають 50 мл вишневої настоянки. По вінця наливають у бокал сильно охолоджене рожеве шампанське. На дно кидають заспиртовану вишню. Прикрашають бокал парасольками і кружальцем апельсину чи лимону.

Амброзія — складний, але надзвичайно смачний коктейль із п'яти інгредієнтів. У шейкер вливаю 20 грамів яблучного бренді "Кальвадос" і 10 — апельсинового лікеру "Тріпл Сек", вичавлюю стільки ж лимонного соку. Заповнюю на третину кубиками льоду, ретельно струшую. Заливаю в бокал наполовину, додаю два кубики льоду. По вінця заливаю сухим шампанським. Прикрашаю спіральками апельсинової цедри.

Для тропічного коктейлю з банки консервованих ананасів зливають сік. Нарізані кубиками фрукти розкладають на дно бокалів.

— Соком заливаю більшу половину бокалу, решту — шампанським. Прикрашаю м'ятою та шматочками ананасів. Консервовані можна замінити свіжими. Вийде ще смачніше.

Кавуновий — найбільш освіжаючий коктейль. Його готують лише із сухого чи напівсолодкого шампанського.

— Рожеве і червоне не підійдуть. На велику компанію потрібна пляшка напою та літр кавунового смузі. Із середнього кавуна виймаю м'якоть, забираю насіння. У блендері кавун змелюю до стану пюре. Можна трохи відтиснути непотрібну м'якоть. У графин вливаю охолоджений сік, додаю шампанське. Трохи розмішую й подаю на стіл. Краї бокалів можна на сантиметр вмочити в будь-який солодкий сироп, потім у цукор.

Зараз ви читаєте новину «"Збовтувати не можна, бо бульбашки пропадуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі