понеділок, 08 грудня 2008 16:00

Вівсянку "від Коко Шанель" варять зі згущеним молоком

Французька дизайнерка Коко Шанель терпіти не могла вівсянку, але варила її смертельно хворому другові у Швейцарії. Рецепти вона брала з книги, але вносила в них свої поправки.

Вівсянку Коко варила з горіхами та згущеним молоком. Склянку вівсяних пластівців  висипала в підсолену воду, доводила до кипіння і варила кілька хвилин. Далі додавала півсклянки вершків чи згущеного молока, за смаком сіль, цукор і ще варила кілька хвилин.

Перед подачею до столу вівсянку "від Коко" посипають корицею, прикрашають ядрами грецьких горіхів, шматочками груші й листям м"яти.

Киянка Олександра Степаненко, 27 років, варить вівсяну кашу на молоці з водою.

— Її називаю "вівсянкою по-домашньому", — усміхається Степаненко. — Страва поживна і трохи жирнувата, бо їм її з вершками.

Олександра каже, що рецепт цієї страви їй надіслала електронним листом подруга з Англії.

— Воду і домашнє молоко змішую в однакових пропорціях, — пояснює. У рідину вона додає трішки солі та цукру й доводить до кипіння. Постійно помішуючи, всипає вівсянку. Дивиться, аби не було грудок, і накриває кришкою. Як закипить, помішуючи варить 15 хв. і знімає з вогню. За 10 хв. подає до столу зі столовою ложкою жирних вершків чи збитої з цукром сметани.

Вівсянку з фруктами готує ранком 21-річна Олена Невідома зі столиці.

— Улітку та восени фрукти беру свіжі, узимку купую для вівсянки сухофрукти, — каже Олена. — Каша з фруктами — це ж смачно і корисно!

Пластівці Невідома заливає водою і ставить у мікрохвильову піч на 3 хв. Готову кашу солить, перемішує з цукром. Потім наверх її викладає почищені й порізані маленькими кубиками свіжі фрукти.

— Люблю з кисленьким лимоном, ківі, апельсином, бананом, а восени — з кисло-солодкими яблуками, грушами.

Сухофрукти ж Олена перемішує з сирими пластівцями. Потім заливає водою і ставить у мікрохвильовку:

— Інколи вівсянку посипаю ще різними горішками.

Киянка Анастасія Луговська перед приготуванням вівсяні пластівці смажить на вершковому маслі, доки підрум"яняться.

У вівсянку кидає корицю, терту цедру лимона, помиті родзинки і цукор. Кашу перемішує та заливає молоком чи окропом. Як закипить, забирає з плити. Пластівці швидко вбирають рідину.

— Із буденної вівсянки можна зробити святкову, — усміхається Луговська. — Щойно каша охолоне, додаю подрібнених горіхів і ліплю з неї кульки. Для краси обкачую їх у кокосовій стружці чи тертих вафлях.

Київський студент Тимофій, 19 років, вівсянку варить 5–6 хв.

— Перемішую її з маминим варенням — і снідаю, — каже. — Смачніше з медом, але його бачу дуже рідко.

Зараз ви читаєте новину «Вівсянку "від Коко Шанель" варять зі згущеним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі