35-річна Ольга Прокопович із Вінниці готує удома сосиски.
— Не можу їсти купленої ковбаси, відколи побачила, з чого її роблять, — каже вона. — У санстанції працюю, тому довелося походити по м"ясокомбінатах. Якщо є хоча б 20 відсотків м"яса — це вже дуже хороша ковбаса. А ще туди кидають усякі ненатуральні домішки.
Рецепт домашніх сосисок Ользі порадила знайома, яка працює в ресторані.
— Беру кілограм жирної свинини, перемелюю її у блендері, щоб на вигляд була як у куплених сосисках. Добавляю величеньку цибулину і також дрібно перемелюю. Сюди ж додаю стакан піджареної до золотистого кольору муки, стакан молока, п"ять яєць. Усе це солю, перчу, добре перемішую.
Сумішшю жінка начиняє тонку свинячу кишку.
— Купляю кишки на базарі. Добре їх мию і чищу, солю, добавляю трохи уксусу, щоб зняти запах. Начиняю на м"ясорубці за допомогою трубки. Кожну сосиску перев"язую ниткою.
Ольга зауважує, що замість кишки можна взяти плівку для сосисок. Вона теж є на базарі, зазвичай у наметах, де продають поліетиленові пакети. Десять метрів плівки коштує у Вінниці 4,7 грн.
Із кілограма виходить 30 невеличких сосисок
— Мені в пльонці не дуже сподобалося, бо коли варила сосиски, вони полопали, а в кишці не лопають.
Із кілограма виходить 30 невеличких сосисок. Закладає їх у морозилку. Потім кидає в суп або відварює до макаронів чи каші.
— Варю їх у підсоленій воді протягом п"яти хвилин, усім подобаються, — каже Ольга Прокопович.
Вінничанка Мирослава Томащук, 50 років, також спробувала приготувати домашні сосиски.
— Зробила все за рецептом, — розповідає. — Поки робила, вони такі гарні, розові були, а як зварила, посіріли. Але на смак сподобалися.
Частину сосисок Мирослава запекла у духовці на невеличкому вогні протягом 20 хв.
— Печені сподобалися більше. Вони і колір гарніший мають, і пахнуть смачніше. Наступного разу запікатиму.
Коментарі
2