понеділок, 20 квітня 2020 05:05

У песто із черемші додають соду

— Соус песто підійде для риби, м'яса, дичини, запечених овочів, брускет і хліба. Ароматний, із першою зеленню, багатий на вітаміни, готується без термічної обробки. Можна зберігати два тижні. Або заморозити порційно і використовувати потроху, — розповідає 38-річна Марина Гармаш із села Преображенка Оріхівського району Запорізької області.

— Беру два пучки черемші по 140 грамів, 100 грамів гарбузового насіння, 100 мілілітрів оливкової або іншої олії без запаху, столову ложку лимонного соку, 50 грамів пармезану, пів чайної ложки меленої суміші перців, сіль.

Гарбузове насіння сушу на сковороді 5 хвилин. Миту черемшу розкладаю на паперовому рушнику, щоб стекла вода. Дрібно ріжу. Пармезан тру на грубій тертці. Його можна замінити іншим твердим сиром.

Усе перемішую. Подрібнюю блендером. Додаю соду на кінчику ножа. Вона хороший консервант.

Перекладаю песто у баночки. Їх не треба стерилізувати. Зверху наливаю одну–дві столові ложки олії, щоб не було доступу повітря. Інакше соус швидко зіпсується. Тримаю у холодильнику чи морозильній камері.

Зараз ви читаєте новину «У песто із черемші додають соду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі