понеділок, 16 липня 2018 06:50

У лікер кришать м'яту і лимон

— М'ята влітку не рідкість. ­Роблю з неї лікер, — розповідає Юлія Лакійчук, 36 років, із міста Жашків Черкаської області. — Отримую напій із різким ароматом. Нагадує освіжаючу жуйку.

На дрібній тертці натирає два лимони. До цедри кришить три гілки м'яти з листям. Складає все у банку 2 л і заливає двома склянками горілки. Насипає 0,5 кг цук­ру. Перемішує напій і залишає на три-чотири дні. Тоді варить сироп із 0,5 кг цукру і склянки води. Доводить до кипіння, щоб розчинився цукор. Знімає з плити. Виливає сироп до горілки і чекає ще три дні. Проціджує і переливає в скляну пляшку.

Зараз ви читаєте новину «У лікер кришать м'яту і лимон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі