четвер, 05 липня 2007 18:10

У "Бегемоті" щодня новий десерт

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Сестер Лізу (ліворуч) та Настю Карпович у столичний ресторан ”Бегемот” привели бабуся з дідусем, які живуть у Фастові й на кілька днів приїхали до внуків у Київ. Дівчата замовили чорничний пиріг та фруктовий мус, з’їли по половині кожного десерту
Сестер Лізу (ліворуч) та Настю Карпович у столичний ресторан ”Бегемот” привели бабуся з дідусем, які живуть у Фастові й на кілька днів приїхали до внуків у Київ. Дівчата замовили чорничний пиріг та фруктовий мус, з’їли по половині кожного десерту

У столичному ресторані "Бегемот" на пр-ті Перемоги, неподалік зоопарку, щодня пропонують новий десерт від шеф-кухаря Олени Перетятько. Минулого тижня там подавали фруктовий мус, чорничний пиріг, корзинки "Фантазія".

— Крім десертів, у нас щотижня новий салат, — адміністратор ресторану Віка Матвєєва, 24 роки, проводить на кухню через залу з м"якими іграшковими бегемотами.

Кухарка Руслана Яковлєва, 42 роки, готує фруктовий мус. Бере приблизно по півсклянки чорниці та малини. Ягоди пересипає цукром (за смаком), додає 400 г сиру. Збиває міксером.

— Потім вливаю ще півлітра фруктового йогурту, — каже Яковлєва. — І знову все збиваю міксером. Наприкінці всипаю розмочений у теплій воді желатин. Із 25-грамового пакетика треба взяти половину. Знову збиваю, виливаю у формочку і ставлю в холодильник на півгодини.

Чорничний пиріг у "Бегемоті" готують із листового тіста. Подають із ванільним морозивом і цукровою пудрою.

— Готове тісто можна купити в магазині, — радить Руслана. — Усередину покласти підсушені чорниці з цукром і заліпити краї. Верх змазати збитим яйцем. Щоб пиріг не надувся, попроколюйте його виделкою.

Із листового тіста печуть також корзинки для тістечка "Фантазія". Кухарі ріжуть тісто квадратиками й викладають у змазану маслом чи посипану борошном формочку для кексів.

— Не забудьте про горох, — Віка Матвєєва показує миску з половинками жовтого сушеного гороху. — Його кладуть на дно сирої корзинки, щоб тісто не піднімалося, а тримало форму. Після випікання горох вибирають ложкою.

Холодні корзинки наповнюють морозивом та ягодами: малиною, чорницями, смородиною. Порції в "Бегемоті" великі — вистачає наїстися двом дітям. Фіолетовий фруктовий мус коштує 27,50 грн, шматок чорничного пирога — 24,50 грн, дві великі корзинки "Фантазія" — 22,50 грн.

Зараз ви читаєте новину «У "Бегемоті" щодня новий десерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі