У столичному ресторані "Бегемот" на пр-ті Перемоги, неподалік зоопарку, щодня пропонують новий десерт від шеф-кухаря Олени Перетятько. Минулого тижня там подавали фруктовий мус, чорничний пиріг, корзинки "Фантазія".
— Крім десертів, у нас щотижня новий салат, — адміністратор ресторану Віка Матвєєва, 24 роки, проводить на кухню через залу з м"якими іграшковими бегемотами.
Кухарка Руслана Яковлєва, 42 роки, готує фруктовий мус. Бере приблизно по півсклянки чорниці та малини. Ягоди пересипає цукром (за смаком), додає 400 г сиру. Збиває міксером.
— Потім вливаю ще півлітра фруктового йогурту, — каже Яковлєва. — І знову все збиваю міксером. Наприкінці всипаю розмочений у теплій воді желатин. Із 25-грамового пакетика треба взяти половину. Знову збиваю, виливаю у формочку і ставлю в холодильник на півгодини.
Чорничний пиріг у "Бегемоті" готують із листового тіста. Подають із ванільним морозивом і цукровою пудрою.
— Готове тісто можна купити в магазині, — радить Руслана. — Усередину покласти підсушені чорниці з цукром і заліпити краї. Верх змазати збитим яйцем. Щоб пиріг не надувся, попроколюйте його виделкою.
Із листового тіста печуть також корзинки для тістечка "Фантазія". Кухарі ріжуть тісто квадратиками й викладають у змазану маслом чи посипану борошном формочку для кексів.
— Не забудьте про горох, — Віка Матвєєва показує миску з половинками жовтого сушеного гороху. — Його кладуть на дно сирої корзинки, щоб тісто не піднімалося, а тримало форму. Після випікання горох вибирають ложкою.
Холодні корзинки наповнюють морозивом та ягодами: малиною, чорницями, смородиною. Порції в "Бегемоті" великі — вистачає наїстися двом дітям. Фіолетовий фруктовий мус коштує 27,50 грн, шматок чорничного пирога — 24,50 грн, дві великі корзинки "Фантазія" — 22,50 грн.
Коментарі