Полтавка 25-річна Катерина Ващенко випікає коржі для сирного торта на сковорідці.
Для тіста бере яйце, 300 г нежирного сиру, склянку цукру, 200 г борошна, пакетик ваніліну, чайну ложку гашеної соди.
— Яйце розтираю з цукром, додаю сир, ванілін і соду. Потім поступово вводжу борошно. Тісто має бути не надто туге. Ділю його на шість частин. Розкачую круглі коржі, щоб умістилися в сковорідку. Товщина — 3 міліметри. Виделкою проколюю, щоб не здувалися. З кожного боку обсмажую по 2–3 хвилини, щоб злегка стали рум'яні.
Для заварного крему розтирає яйце зі склянкою цукру, додає 3 ст. л. борошна, пакетик ваніліну, вливає півлітра молока. Змішує вінчиком і ставить на вогонь. Помішує до загустіння, до кипіння не доводить. Чекає, доки крем повністю охолоне. Додає 200 г збитого вершкового масла. Торт має кілька годин постояти в холодильнику.
Коментарі