середа, 11 червня 2008 15:21

Шампанське зберігають на морському дні

Французький приватний виноробний дім "Louis Roedere" випробовує новий спосіб витримки своїх напоїв. Фахівці компанії кілька років намагаються зрозуміти, як холодна морська вода впливає на смак шампанського. Вони опустили пляшки з напоєм на 15-метрову глибину затоки Мон Сан-Мішель біля Нормандії. Вода там постійної температури — 10°С. Вона підходить для зберігання вин.

Протягом року смак "морського" шампанського порівнюватимуть із тим, яке зберігатимуть у погребах компанії.

— Подібний експеримент ми проводили на "тихих" винах, — каже комерційний директор Херве Буктон. — Морські приливи й холодна вода більше впливають на смак білих вин, ніж червоних.

Вина компанія випускає невеликими партіями. Вони є одними з найдорожчих у світі.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське зберігають на морському дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі