понеділок, 07 травня 2012 06:30

Салат викладають квіткою соняха

Черкаска 23-річна Мілена Нікітенко робить салат "Соняшник" за рецептом подруги. Три яйця відварює 10 хв. Крупно натирає на тарілку, розрівнює по дну. Відкриває банку з чорними маслинами. Кожну ділить на чотири частини, розкладає поверх яєць. Зверху майонезом виводить сітку.

— Тепер треба кубиками порізати відварене філе курки. Беру один шматок, а якщо є можливість і бажання, то й два. Можна замінити яловичиною. Хоча мені в салаті більше курятина подобається.

Рівномірно розкладає м'ясо поверх майонезу.

— Далі треба порізану напівкільцями велику цибулину. Щоб не була гіркою, заливаю кип'ятком.

Залиту водою цибулю залишає на 15 хв. Виймає і перекладає в маринад. Для його приготування бере по дві столові ложки оцту та цукру, розбавляє в 100 г гарячої води. За півгодини маринад зливає. Цибулю розкладає поверх курячого м'яса.

— Знову малюю сітку майонезом. Потім натираю на крупній тертушці твердий сир. І в кінці накладаю багато майонезу. Так, щоб "насінини" з маслин для соняшника наполовину потопали.

Розкладає їх із середини по колу. Прикрашає краї салату круглими чіпсами — це пелюстки.

Зараз ви читаєте новину «Салат викладають квіткою соняха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі