Співачка Лілу (Світлана Третьякова. — "ГПУ") запікає рибу-зубатку під шаром консервованого імбиру. Він надає страві пікантного смаку. Готує 40 хв.
— Аромат імбиру сам по собі незабутній. Його додають у рибні страви японської кухні. Корисний тим, хто має зайву вагу, нервує чи страждає на депресію. Після такої їжі в мене звідкись беруться сили, — розповідає Лілу.
Для приготування страви бере 0,5 кг філе риби-зубатки. Розморожує, щоб стекла вода.
— Зайвий сік непотрібний. М'ясо таке ніжне, що при смаженні чи запіканні може перетворитися на кашу. Тому завжди запікаю у фользі. Якщо смажу, то в потрійній паніровці. По черзі вмочаю в борошно, збиті яйця і сухарі у два заходи. Смажу на великому вогні й не накриваю кришкою, — пояснює. — Викладаю на фольгу в жаротривку форму. Філе солю і змащую лимонним соком та майонезом. Викладаю кільця цибулі й шар імбиру.
Рибу щільно загортає у фольгу. Запікає при +200°С півгодини.
— Наприкінці фольгу відкриваю, щоб риба зарум'янилася. Це буденна страва, але її подаю на святковий стіл. Смачна з болгарським перцем. Його запікаю разом із рибою. Окремо подаю гарнір з картоплі та грибів. Їх обсмажую з цибулею у сметані з твердим сиром. Замість неї можна взяти майонез.
Коментарі