— Як тільки на городі червоніє полуниця, відразу готую з неї п'яне морозиво. Його можна давати й дітям, бо з алкоголю залишається тільки п'янкий аромат, — розповідає Лілія Адамчук, 47 років, із міста Соснівка Львівської області.
— Коли закінчиться ця ягода, можна додати вишню чи черешню. Пробувала із чорницею та смородиною. Вийшло непогано, але не те, що очікувала. З цими ягодами не дружить шампанське.
Подрібнює в блендері 300 г полуниці та 200 г малини. Цідить через сито, щоб позбутися насінин. Насипає 2 ст. л. цукру і збиває до однорідної маси. Наливає склянку шампанського та 50 мл води. Швидко перемішує і викладає ягідну масу в форми для морозива. Ставить у морозилку на 3 год.
— Періодично перемішую, щоб малиново-полуничний сік не збився в одному кутку, а шампанське в іншому.
Вставляє палички, на яких триматиметься морозиво, і залишає до повного заморожування.
Коментарі