вівторок, 04 грудня 2007 18:36

Петро Дроздов змішує для голубців рис із гречкою

40-річний хмельничанин Петро Дроздов близько 20 років готує голубці за власним рецептом. Чоловік відварює разом склянку гречки та 1,5 склянки рису. Потім воду зливає і смажить крупи на олії 20 хв.

— Вогонь має бути зовсім маленьким, щоб мліли.

Півтори склянки фаршу асорті — зі свинини та яловичини — просмажує 20 хв. із морквою, цибулею, порізаною свіжою капустою та болгарським перцем. Додає до суміші багато зелені. Змішує крупи з м"ясом та овочами.

— Я люблю, щоб голубець був великий, — каже Петро. — Але найчастіше покупці просять середні або маленькі. Загортаю відварені капустяні листки конвертиком або конусом. Як налисники, тільки два кінці треба защипати.

Голубці складає до казанка, заливає соусом із томатної пасти та сметани. Додає сіль і перець за смаком. Зверху кладе виноградне листя або капустяне.

Чоловік радить брати лише білу капусту.

— А ще треба, щоб була плоскою, ніби приплюснутою трохи.

Порцію з чотирьох голубців зі сметаною Петро Дроздов продає за 5–6 грн у банку міста Хмельницький. Називати банк він не хоче.

— Якось зайшов до знайомої туди, приніс рецепт. А за кілька днів приніс на пробу готові голубці. Дівчатам сподобалися. Тепер ношу комплексні обіди. Один коштує 10 гривень, — розповідає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Петро Дроздов змішує для голубців рис із гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі