Рівнянка Лілія Кучерук, 32 роки, готує дріжджовий пиріг із рибною начинкою. Рецепт знайшла в жіночому журналі.
Для тіста бере 0,5 кг борошна, 200 г маргарину, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 3 ст. ложки олії, жовток, 0,5 ч. ложки цукрової пудри, 1 ч. ложку солі.
— Нагріваю 100 грамів води, всипаю туди дріжджі з цукровою пудрою і розмішую, — каже Кучерук. — Потім додаю розм"якшений маргарин, олію, сіль і замішую тісто. Накриваю рушником і на півгодини ставлю в тепле місце. Треба, щоб добре підійшло.
Тісто розділяє навпіл, місить кожну частину. Форму чи глибоку сковорідку господиня змащує олією. Викладає туди один шматок. Начинку накриває другим і заліплює краї. Щойно тісто підійде, змащує верх жовтком і протикає виделкою.
— Для начинки рибу обсмажую з нарізаною цибулею і кропом, — ділиться жінка. — Беру хек, іноді лосось. Головне, щоб без кісток.
Пиріг можна начиняти обсмаженою капустою з грибами або зеленою цибулею з яйцем.
Коментарі