— Карамельний лікер легко п'ється і п'янить поступово. Роблю його вдома. За смаком нічим не поступається магазинному, — каже полтавка 31-річна Світлана Крищук.
У каструлю насипає 150 г звичайного цукру, 10 г ванільного та 150 мл води. Доводить до кипіння. За 2 хв. вимикає вогонь. Окремо доводить до кипіння ще одну склянку води. Заливає нею 3 ст. л. розчинної кави. Перемішує. Вливає цукровий сироп. Коли все охолоне, додає 300 мл горілки.
Переливає у 2-літрову банку. Накриває кришкою, збовтує. Добу зберігає в холодильнику. Проціджує через два шари марлі. У напій наливає банку рідкого згущеного молока. Ставить його на три дні у прохолодне темне місце.
— Якщо дуже хочеться, можна спробувати вже через кілька годин. Але він буде не таким насиченим.
Коментарі