понеділок, 14 травня 2012 06:30

Кукурудзяну піцу замішують без яєць

Автор: фото: Катерина ГОНЧАРОВА
  Кухар столичної піцерії Дмитро Дворський розкладає ковбасу на корж піци. Для соковистості зверху додасть кубики свіжого ананаса
Кухар столичної піцерії Дмитро Дворський розкладає ковбасу на корж піци. Для соковистості зверху додасть кубики свіжого ананаса

Кухар столичної піцерії Дмитро Дворський, 25 років, готує піцу із салямі, грибами й ананасами. Яєць у тісто не кладе, бо у когось із гостей може бути алергія.

На чотири великі піци змішує 3 склянки пшеничного і півсклянки  кукурудзяного борошна, по 2 ст. л. цукру і соняшникової олії. Додає 20 г дріжджів, пів чайної ложки солі, склянку води. Заливає тісто у тістоміс. Прилад робить 180 обертів на хвилину.

— Самим замісити багато тіста дуже важко, а машина ще й насичує його киснем. Так воно краще достигатиме. Замішуємо так 10 хвилин, потім кожну порцію зминаємо в ґулю.

Тісто розкатує на металевому столі, згодом на круглій решітці.

— Тоді піца буде правильної форми. Тісто має виходити за краї на 1,5 сантиметра, із нього робимо борт. Однією рукою форму повільно кручу по колу, а двома пальцями іншої заліплюю краї косичкою.

Готову основу піци ставить на полицю біля печі. Тісто підходить 40 хв. Його можна тримати до 2 год. Якщо довше, перекисне. Температура повітря має бути не нижче як 25°С.

— Занадто довго тримати тісто розкритим не можна. Інакше присохне кіркою, таке їсти не можна. У печі пересушиться.

Для соусу Дмитро бере середній помідор без шкірки і розминає на пюре. Розчавлює зубець часнику. Заливає 50 г води, додає по пів чайної ложки сушених базиліку і коріандру. Також сіль та чорний мелений перець на кінчику ножа, пів чайної ложки цукру.

— Усе перемішую, ставлю на великий вогонь. Коли вариться, весь час мішаю. Варю 7 хвилин. Охололий соус тонким шаром намащую на основу піци.

Зверху висипає 200 г тертого сиру, розкладає нарізану салямі та скибки п'яти шампіньйонів. Верхнім шаром кладе 15 кубиків свіжих ананасів.

— Сир поклали на низ, бо зверху може пригоріти. Ананаси зверху, щоб ковбаса не підсохла.

Піцу на великій лопаті ставить у розігріту до 300°С духовку. За 10 хв. дістає, ставить на дерев'яну підставку. Ріже і подає гарячою.

У краї загортають віденські ковбаски

— Часто буває так, що клієнти піцу з'їдають, а сухі краї лишають. Але ми придумали спосіб, щоб відвідувачі доїдали усе, — говорить 26-річна Євгенія Борисенко, напарниця Дмитра Дворського.

У краї тіста загортає тонкі віденські ковбаски. Їх діаметр — трохи більший як 1 см. На одну піцу витрачає дві-три ковбаски.

— Замість них можна також класти сир, тоді краї точно всі доїдять. Інколи навіть окремо борти із ковбасою замовляють, але такого в меню немає.

 

Зараз ви читаєте новину «Кукурудзяну піцу замішують без яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі