четвер, 28 квітня 2011 01:45

Краї склянки натирають лимоном

— У мене часто замовляють коктейлі з гіркуватим присмаком. Їх роблю з чаю і грейпфруту. Напої добре втамовують спрагу. Якраз починається сезон на них, — говорить львівський бармен Ігор, 37 років.

Готуючи мохіто, він розрізає на шматки половину лайму. Кладе його у високу склянку із галузкою свіжої м'яти і ложкою тростинного цукру. Притискає зверху спеціальною ложкою, щоб із лайма вийшов сік, але вигляд трави не зіпсувався. Зверху посипає подрібненим льодом, заливає спрайтом або мінералкою. Злегка перемішує.

— Популярний напій — айс ті. Його готую із чорного охолодженого чаю, чверті апельсина і лимона, 30 грамів цукрового сиропу, стільки ж гранатового соку.

Із цитрусових також робить класичну маргариту. Для неї потрібно 50 г текіли, 30 г апельсинового лікеру та 40 г — лимонного фрешу.

— Перше, ніж подати напій, я натираю краї склянки лимоном, перевертаю її і ставлю на тарілку із сіллю. Має вийти соляна облямівка. У шейкері змішую лід і алкоголь, вливаю у склянку. Подаю без трубочки, зі свіжою малиною.

Зараз ви читаєте новину «Краї склянки натирають лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі