понеділок, 01 квітня 2019 07:45

Краківський сирник настоюють годину в теплі

Автор: WWW.SMAKOLYKY.COM
  Готовий сирник посипають цукровою пудрою і присмачують кількома краплями лимонного соку
Готовий сирник посипають цукровою пудрою і присмачують кількома краплями лимонного соку

— Краківський сирник не можна порівняти з жодним пирогом. Він навіть кращий за відомий Львівський сирник. Ніжніший та з пісочною основою, — розповідає Лариса ­Бойко, 51 рік, з міста Болехів ­Івано-Франківської області. — Мало тіста і багато начинки — ось секрет цього сирника.

Збиває 125 г м'якого вершкового масла зі 125 г цукрової пудри. Додає яйце, 1/2 ч. л. ваніліну та перемішує. Просіює 250 г борошна. Замішує тісто і ставить в холодильник на годину. Відрізує більш як половину тіста і розкачує в пласт. Викладає на деко, застелене пергаментом.

— Проколюю корж у кількох місцях виделкою. Щоб основа не здувалася і була рівною. Перед випіканням ставлю форму ще раз у холодильник на півгодини.

Після цього ставить основу в розігріту до 180°C духовку. Пече 15 хв. Тим часом робить начинку. Перетирає 1 кг м'якого сиру через сито. Збиває міксером. Додає 100 г розм'якшеного вершкового масла та 200 г цукрової пудри. Збиваючи, додає по черзі 8 жовтків. Окремо збиває 8 яєчних білків з дрібкою солі.

— Щоб були пухкіші, обов'язково мають перед цим постояти в холодильнику, — каже.

Додає до білків 50 г цукрової пудри і збиває до щільної піни. Кидає підготовлені 100 г родзинок і 3 ст. л. крохмалю. Суміш з'єднує з сирною масою. Виймає з духовки корж. Зверху викладає сирну начинку. Ставить форму з сирником у розігріту до 180°C духовку на 50 хв. Після закінчення цього часу, вимикає духовку, відкриває дверцята і дає сирнику годину спокою. Тоді посипає 2 ст. л. цукрової пудри і присмачує кількома краплями лимонного соку.

Зараз ви читаєте новину «Краківський сирник настоюють годину в теплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі