пʼятниця, 13 травня 2011 06:00

Котлети з горіхами обсмажують на грилі

— Нічого подібного не їла, — ділиться враженнями вінничанка 38-річна Людмила Столярчук. — Звикла, що котлєти — це буденна страва, доки не попробувала горіхових. Хоча з ними треба трошки погратися, але результат того вартий.

Страву Людмила скуштувала торік на пікніку в друзів. Тепер готує її на свята. Для цього бере 600 г баранячого, свинячого чи телячого  фаршу. Додає шматки білого хліба, вимоченого в молоці, натирає цибулину, солить, перчить.

— Ізюминкою цих котлет є начинка із шпинату і базиліку. Виходить суто весняний варіант. Великі пучки зелені дрібно нарізую і підсмажую на вершковому маслі. Даю схолонути, додаю 100 грамів потертого твердого сиру, перемішую і начиняю ним котлети. Роблю їх довгастими, схожими на люля-кебаб. Потім готові котлетки обвалюю в дрібно порізаних грецьких горіхах. Виходить дуже смачна шкірка. Можна горіхи додати у фарш.

Людмила радить готувати на грилі або пекти в духовці без додавання жиру.

— Роблю їх багато і заморожую. Коли треба — дістаю з морозилки і холодними викладаю на деко, пропікаю на малому вогні 20 хвилин, і страва готова. До них на гарнір подаю варений рис чи підсмажений чорний хліб.

Зараз ви читаєте новину «Котлети з горіхами обсмажують на грилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі