вівторок, 02 вересня 2014 05:55

Качку під чорнослив маринують у меді

— Качку нічим не спортити. Ні яблуками, ні курагою, ні чорносливом. Усе це кислувате, а вона жирна. Виходить смачний баланс, — каже киянка Олена Присяжнюк, 32 роки.

Качок вирощує мати Олени в селі на Черкащині. Готує цілі та шматками.

— Супу з качки не звариш. Жирна, присмак дітям не подобається. Печена — найкраща.

Тушку качки натирає сіллю, меленим чорним перцем. Всередину кладе кислі тверді яблука. Пече в кулінарному рукаві при 180°С півтори години.

Качку шматками робить з чорносливом. Ріже тушку птиці на порції. Обсмажує на олії й перекладає в гусятниці шарами з розпареним в окропі чорносливом. Солить і перчить, додає лавровий лист. Води ллє, аби м'ясо трохи показалося з неї. Потім качка ще топить жир. Ним поливає кашу, картоплю.

— Можна маринувати. Рецепт по телевізору передавали в кулінарній програмі. Змішую пополам мед і гірчицю. Намащую присолені й приперчені шматки качки. Не обсмажую. За годинку-дві перекладаю чорносливом.

На качку бере не менш як 300 г чорносливу, краще 0,5 кг.

 

Зараз ви читаєте новину «Качку під чорнослив маринують у меді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі