вівторок, 26 лютого 2008 14:25

Із млинців готують "Дрова під снігом"

Уманчанин Валентин Лисак, 26 років, готує страву з млинців "Дрова під снігом". Каже, рецепт йому розповіла родичка з Миколаєва.

— Знав, що є такий торт, а тут із млинцями. Ця страва стала в нас традиційною на свята, — говорить Валентин.

Спершу чоловік смажить млинці.

— На порцію збиваю міксером 10 яєць зі склянкою цукру. Поступово доливаю літр молока. Можна додати сильногазовану мінералку. Тоді молока та мінералки — по півлітра, — розповідає він.

Радить влити приблизно дві столові ложки олії, щоб млинці краще смажилися. І додає борошно.

— Його треба сипати поступово, — веде далі Лисак. — Суміш має вийти за густиною як питний йогурт. Смажу млинці на гарячій сковорідці з невеликою кількістю олії. Доки вони холонуть, збиваю вершки з цукром і зливаю сік із консервованих вишень без кісточок для крему.

Вишні кладе на млинці, загортає трубочкою. Викладає на блюдо гіркою та заливає вершками. "Дрова під снігом" ставить на 20 хв. до холодильника.



Що потрібно:

— 10 яєць

— літр молока (або по півлітра молока та сильногазованої мінеральної води)

— склянка цукру

— 500 г вершків

— 400 г консервованих вишень

— олія

— борошно

Зараз ви читаєте новину «Із млинців готують "Дрова під снігом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі