понеділок, 22 грудня 2008 16:13

Хліб відламують невеликими шматками

Автор: фото надане туристичною компанією ”Тез Тур”
  У п’ятизіркових турецьких готелях хліб випікають одразу в ресторані, де обідають відвідувачі. Його належить їсти, відламуючи по шматочку. Залишати відбитки зубів на скибці вважають поганим тоном
У п’ятизіркових турецьких готелях хліб випікають одразу в ресторані, де обідають відвідувачі. Його належить їсти, відламуючи по шматочку. Залишати відбитки зубів на скибці вважають поганим тоном

— Не ображайтеся, але відкушувати хліб — поганий тон, — повчає за обідом шеф-кухар київського ресторану на Європейській площі, пригощаючи французькими булочками. — Залишати відбитки зубів — невиховано.

Хліб варто брати руками, відламувати невеликими шматками і класти їх до рота. Далі шматок кладуть на тарілку біля вашої і за необхідності беруть хліб із неї. Якщо не поставили для цього тарілку, хліб кладуть на свою. Не треба тримати в руці цілий кусень.

— Ламати хліб уже ввійшло в звичку, — ділиться киянка Марія Смирнова, 28 років. — Завжди відламую його над своєю тарілкою, аби потім не збирати крихти по всьому столу і підлозі.

Зауважує, що в ресторані не заведено намащувати маслом цілий шматок хліба.

— Мій хлопець навчив мене відламувати шматочки і вже потім намащувати їх маслом. Якщо ми із великою компанією обідаємо, то масло кладу на маленьку тарілочку біля себе. Уже звідти його за необхідності намащую на хліб. Паштет беру ножем чи виделкою.

Бутерброди, як і хліб, беруть руками. Але якщо їх подають на закуску, то їдять за допомогою приборів — ножа та виделки.

— На сніданок скибку хліба намазую маслом і відкушую просто від шматка, — усміхається Смирнова. — Ранком удома всі ці правила застільного етикету на мене не діють. Швидше б поїсти — і на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Хліб відламують невеликими шматками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі