— На Великдень готуємо домашні ковбаски. Улюблений рецепт — франкфуртські. Обожнюємо їх за копчений аромат, — розповідає 31-річна Ірина Василенко з Миколаєва.
Для приготування бере 2 м тонких свинячих кишок, 400 г яловичини, 200 г свинини, яйце, велику цибулину, 100 г хлібного м'якуша, 100 мл молока, 25 гр смальцю, 5 зубчиків часнику, неповну столову ложку меленої паприки, 1/2 ч. л. мускатного горіха, сіль і перець.
— Замочую м'якуш хліба в теплому молоці до повного розм'якшення. Дрібно ріжу цибулю й підсмажую на смальці до золотавого кольору. Додаю подрібнений часник. М'ясо пропускаю через м'ясорубку. Далі все змішую.
Додає в масу збите яйце й спеції. Солить. Перемішує й наповнює масою почищені й промиті кишки. Робить сосиски тонкими. Туго не набиває. Кожні 10 см перев'язує ниткою.
— Щоб оболонка не лопнула, пробиваю в декількох місцях голкою. Окремо закип'ячую воду. Занурюю в неї сосиски й проварюю протягом 3–5 хвилин. Потім розкладаю сосиски на решітці й закладаю в коптильню на 1–1,5 години. Копчу на дровах фруктових дерев.
Після копчення дає сосискам охолонути й поміщає в герметично закритий посуд. Ставить на добу в холодильник. Сосиски стають ароматними й насиченими на смак.
Готувати можна й у духовці. Деко треба змастити смальцем, духовку розігріти до 200°C. Випікати 20–30 хв.
Коментарі