понеділок, 20 квітня 2020 00:30

Банановий лікер настоюється у холоді

— Роблю густий лікер, що нагадує алкогольний крем. Пахне бананом, але з присмаком згущеного молока, — розповідає Лілія Ткачук, 43 роки, з міста Путивль на Сумщині. — Подаю його на солодкий стіл до торта чи фруктів. З іншими закус­ками не смакує.

Пів кілограма бананів ріжу кубиками. Блендером збиваю у кашу і наливаю 150 міліліт­рів молока. Перемішую й додаю 400 мілілітрів згущеного молока. Збиваю суміш міксером до однорідності. Додаю двоє яєчних білків й ще раз збиваю. Наливаю 300 мілілітрів горілки і перемішую. Напій переливаю у банку і закриваю кришкою. Ставлю у холодильник настоюватися на годину-дві. Тоді проціджую через марлю та переливаю у скляну пляшку.

Зараз ви читаєте новину «Банановий лікер настоюється у холоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі