пʼятниця, 20 січня 2012 06:30

Як солите свіжину

Ігор Гордійчук, 34 роки, місто Умань Черкаської області:

— Маю рецепт швидкої засолки з Полтавщини. У 3-літрову банку кладу сало, побільше солі, часнику, приправу "Для сала". Заливаю кип'ятком і охолоджую в холодильнику. Три часа — і можна подавати на стіл.

Олена Сидорук, 29 років, райцентр Калинівка Вінницької області:

— До борщу роблю сало з кропом. Кілограм перемелюю на м'ясорубці. Додаю сіль, чорний перець, паприку і перемішую з двома пучками дрібно нарізаного кропу. Можна додати часник. Із фаршу формую ковбаски. Обмотую у фольгу або харчову плівку. Закладаю у морозильну камеру на 5 годин. Нарізую кружальцями.

Ольга Самійленко, 35 років, Львів:

— У нас удома шматки сала обкатують у солі, перці, меленому лавровому листку. Складають у банки під капронову кришку. А я люблю сало з медом. Рецепт кума з Полісся порадила. Треба півкілограмовий шмат засоленого сала, 100 грамів меду, перець чорний горошком, лавровий лист. У літр киплячої води кидаю спеції. Охолоджую, додаю мед. У маринад кладу сало. Через 2 години виймаю, обсушую, змащую тоненько медом, загортаю у фольгу — і в холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Як солите свіжину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі