Коржі для торта просочують молоком

Автор: ФОТО НАДАЛА НАТАЛІЯ ІСЬКІВ
  Торт укривають шоколадною глазур'ю. Ніч настоюють у холодильнику. Нарізують на порції та кожну прикрашають, як окреме тістечко
Торт укривають шоколадною глазур'ю. Ніч настоюють у холодильнику. Нарізують на порції та кожну прикрашають, як окреме тістечко

— Для любителів шоколаду пропоную неймовірну смакоту, — каже 38-річна Наталія Іськів із селища Стоянів Червоноградського району Львівської області.

— Для крему в сотейнику змішую 100 грамів звичайного і чайну ложку ванільного цукру, 50 грамів кукурудзяного крохмалю, шість жовтків і 100 мілілітрів молока. Злегка збиваю до однорідності. Вливаю 400 мілілітрів гарячого молока. На середньому вогні доводжу до кипіння. За хвилину знімаю з плити. Накриваю харчовою плівкою і охолоджую до кімнатної температури.

Шість білків збиваю до м'яких піків. Частинами вводжу 90 грамів цукру і збиваю до стійкості. До 90 грамів борошна додаю пів чайної ложки розпушувача. Розділяю на три частини борошно і 120 грамів натертого темного шоколаду з 68 відсотками какао. І, чергуючи борошно з шоколадом, вводжу в збиту масу. Викладаю у встелену пергаментом форму. Розрівнюю поверхню шпателем. Випікаю за температури 180 градусів 35–40 хвилин. Виймаю корж з форми й охолоджую.

Для глазурі нагріваю по 30 мілілітрів молока і 82-відсоткового масла. Знімаю з вогню і змішую до однорідності з 60 грамами подрібненого темного шоколаду. 100 грамів м'якого 82-відсоткового масла збиваю 3 хвилини. Не зупиняючись, вводжу по столовій ложці заварну масу. Обидва компоненти мають бути однакової температури. Тоді не утвориться грудочок.

Охолоджений корж розрізую на три частини горизонтально. Ділю крем на троє. Кладу корж внутрішньою стороною доверху, просочую молоком. Розподіляю частину крему й повторюю процедуру. Поверхню вирівнюю глазур'ю. Ставлю в холодильник щонайменше на 6 годин, краще на ніч. Нарізую на порції й кожну прикрашаю, як окреме тістечко.

Зараз ви читаєте новину «Коржі для торта просочують молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі