вівторок, 30 липня 2013 16:06

У школу моделей беруть дітей з двох років
9

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львові відкрили сім дитячих модельних агенцій. Із червня набирають на курси дівчаток і хлопчиків від 2 до 13 років. Дітям викладають акторську майстерність, дефіле, етикет, мистецтво фотографії. Старшим дівчатам - догляд за зовнішністю, мейк-ап, молодшим - хенд-мейд, виготовлення біжутерії із пластичної глини, малювання, ліплення.

Місяць тому у три групи Школи моделей агенства "Львів Фешн Вік моделс" набрали 20 дітей різного віку. Навчаються в орендованому офісі торгового центру на пр. Чорновола.

"Молодша група навчається три місяці, у них заняття коротші, старша - два. Одне заняття коштує 80 гривень. Восени у всіх екзамен - показ дитячої колекції на Львівських тижнях моди. Далі їх будемо залучати і на інші проекти - рекламні фотозйомки, демонстрації одягу. У нас хороші викладачі. Дефіле навчає відома львівська модель, акторську майстерність - акторка театру Курбаса і радіоведуча. Усі учні - дівчатка, лише у молодшій групі є два малюки по три роки. Їхні батьки чекають на коридорі під час занять", - каже одна із організаторів модельної агенції Олена Болдирєєва.

У суботу заняття для старшої групи - від 8 до 11 років розпочалися о 13.00. На занятті із фотокласів присутні всього четверо дівчаток і фотограф. Ще п'ятеро дітей сьогодні не прийшло. У невеликій світлій кімнаті мінімум меблів - дитячі стільці, маленькі столики. Під стіною дзеркало, манекен без одягу.

"Дівчатка, у нас заняття почалося, Анічка, виходь на подіум. Уяви, що ти чарівниця, покрутися. Махни чарівною паличкою, - каже фотограф, - а тепер ти зла відьма, тебе всі мають боятися. Отак, скриви губки, молодець. Наступна!"- каже фотограф Олена Жукова.

11-річна Аня виходить до стіни, впирає руки в боки і виставляє праву ногу наперед. У дівчинки довге, за пояс, світле волосся і блакитні очі.

"На першому занятті вони всі як стовпчики стояли, фотоапарата боялися, - зізнається фотограф, - Наступного - вже показували стандартні пози із журналів. А тепер- молодчинки. Найбільш батьки щасливі, просять всі фото записати на диск. А тепер граємося у мафію, всі виходьте до стіни. Ви - четверо подружок-мафіозі. Ану зробіть пальчиками пістолет і сурові обличчя. Одну ніжку вперед, супер!" - фотограф клацає спалахом. Дівчата крутяться, повертаються спиною, підстрибують, обнімаються.

Через 40 хвилин заняття завершується. Дівчата втомлені і не хочуть більше фотографуватися.

На коридорі чекає на доньку Ірина Андрусейко.

"У нас в родині моделей нема, але у дочки всі шанси є. Вона висока, в школі сутулиться, тут її вчать осанку тримати. За місяць спина випрямилася, і на фотографіях гарно виходить. Раніше на танці ходила, але щось толку небагато було, зараз, поки канікули, хай тут повчиться. Може моделлю не стане, зате час корисно проведе", - розповідає.

 

Зараз ви читаєте новину «У школу моделей беруть дітей з двох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі