вівторок, 17 липня 2012 12:57

Трирічні діти копіюють сексуальну поведінку дорослих
8

Діти дуже часто імітують поведінку дорослих
Фото: Фото: Сергій Старостенко
"Дочки-матері" улюблена гра дівчаток

Бути обережними перед немовлятами і не демонструвати їм інтимні стосунки радять батькам психологи й вихователі. Особливо до трьох років діти дуже спостережливі, і запам'ятовують усе, що бачать. Малята вчаться жити наслідуючи — люблять імітувати. Тому стежте за тим, що їм показуєте. Малятам треба пояснювати, а не показувати — вважає вихователька приватного дитячого садка Одарка Столяренко. Дівчина розповідає, що діти залюбки відтворюють побачене вдома.

"Дві сестрички роблять татові масаж, мнуть ручками. Потім одна роздягається повністю і каже: "А зараз буде масаж тіла!", - сідає на тата і починає по ньому гоцати. Дитині три роки.

У дітей улюблена гра в дочки-матері. Дівчатка привчили до неї хлопчиків. 6-річний Ромчик — тато. 3-річна Міланка — мама, а 2-річний Андрійко — їхня дитина. Весь день отак ходять втрьох, водять малого за руку, зав'язують йому шнурки. Ідемо гуляти, хочу взути малого, а він: "Нє, мама!" Міланка ще своє взуття ледве одягає, над Андрійковими застібками вовтузиться хвилин десять. Ми чекаємо довго, але ідемо лише коли вона впорається. Малі всю дорогу повчають Андрійка: не кричи, не стрибай, обминай калюжі. Якби не гралися в гру, самі б стрибали по калюжах. Повністю моделюють поведінку своїх батьків.

Осмисленіше до питання статі дитина починає ставитися пізніше.

Дитина в три роки вже повинна знати, чим вона відрізняється від хлопчика чи дівчинки. У мене є уже шестирічна дівчинка, яка вважає, що вона доросла, і некомфортно почувається, коли хлопчики ходять перед нею голячком. Каже: "Даша, хай він прикриється. Мені неприємно дивитися". Бігаю за хлопчиком і прошу його одягнути трусики. Він ні в яку. Хоча ще коли була п'ятирічною, до цього вільно відносилась і сама голенька спала. За рік так змінила свої погляди.

Хлопчики дуже люблять гратися своїм пенісом. Я йому читаю казочку, він лежить, розминає його і роздивляється. Весь час забороняю. Щоб відволікти, даю гратися схожими іграшками, наприклад, слоником. Розумію, що дитина пізнає себе, але коли це її основне заняття, і коли ручка весь час у штанцях, це недобре. Мені розповідали навіть такий випадок в садочку. Заходить дівчинка в туалет. Там стоїть хлопчик без трусиків, інша дівчинка сидить на колінах перед хлопчиком, роздивляється і грається ним.

Діти все копіюють, хоча ще не розуміють. Раз трирічний хлопчик при мені грався, а потім впав на підлогу і почав хекаючи імітувати рухи статевого акту. Кажу: "Що ти робиш?". Він засміявся, встав і побіг далі. Потім знову впав і продовжив.

Не знаю, звідки вони це взяли, але хлопчики люблять вдавати, що пісяють на когось. Один 5-річний малюк весь час б'є всіх по попі, бо його тато часто жартома так ляскає маму. Я приходжу на роботу — він мене неодмінно лясне.

Дітям краще не брехати. Раз хлопчик чмокнув дівчинку в щічку. Вона здивувалася: "Тепер я вже вагітна? У мене буде дитина?"

Якщо цілуєте своє маля в губи, будьте готові до того, що коли воно підростатиме, відучити його від цього буде складно.

"Моя двоюрідна сестра дуже любила цілувати свого тата, - розповідає Одарка. - Уже їй було років 6, а це вже досить дорослий вік, якщо цілуєшся з татом. Коли побачила, як дорослі цілуються, просила тата, щоб не просто чмокнув, а цілував довго і в губи. Батьки ледве відучили: найважче було пояснити, чому раніше це можна було, а тепер ні. Дитина думала, що її більше не люблять."

Зараз ви читаєте новину «Трирічні діти копіюють сексуальну поведінку дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі