пʼятниця, 03 лютого 2012 00:15

Надія Зима продала 6-річну дочку

Автор: фото з родинного архіва Зимів
  Вікторія Зима про свою матір каже:  ”У неї не було часу мене виховувати”
Вікторія Зима про свою матір каже: ”У неї не було часу мене виховувати”

27-річна Надія Зима із села Худяки Черкаського району намагалася продати свою дочку 6-річну Вікторію. У покупця просила 24 тис. грн. 27 січня Надію затримали працівники обласного УБОЗу.

Від сільради до будинку Надії Зими хвилин 10 пішки. Дім дістався їй від баби. Паркан поламаний. Вікна хати забиті клейонкою. На дверях навісний замок. Ліворуч — літня кухня. Крізь вибиті шибки видно завалену піч. Місцеві кажуть, хата була занедбана ще за життя баби й матері. Прадід Надії Зими був заможний. А коли помер, баба Варка почала пити. А за нею і дочка Катерина.

Надія вчилася у школі-інтернаті в Золотоноші, бо матір позбавили батьківських прав.

— Після дев'яти класів Надя повернулася в село. Жила з матір'ю, потім завагітніла. Із роддому її забирала сільський голова, — розповідає двірник дитячого садка Наталія Кучугурна, 51 рік. Раніше працювала секретарем в сільраді.

— Хто батько Віки, невідомо. Казали, хтось із Сагунівки. Потім Надя зійшлася з 51-річним Олексієм Семенухою. Він був старший за її матір, — розповідає сусідка Людмила Сапсай, 40 років. — Спочатку жили в її хаті, а коли почала зовсім розвалюватися, то перейшли до нього. Вона не алкоголічка. А от мати й баба в неї дуже сильно випивали. Мати просила гроші в людей на хліб, а купувала горілку. Хазяйства не тримали. Обидві померли. Надя збирала полуницю, садила квітки в теплиці, обробляла город.

Олексій Семенуха потрапив у лікарню з туберкульозом. Останній рік Надія жила у Параски Копич. Допомагала по господарству.

— Але останні чотири місяці ми з нею не спілкувалися. Бо зв'язалася з компаніями всяких п'яниць, — каже 36-річна Наталія Бондаренко, дочка Параски Копич. — Коли вона напилася і п'ять душ мені сказали, що бачили її в такому стані, я спитала: "Хочеш жить, як твоя мати?" Вона образилася, пішла від нас. Познайомилася з Тоньою із Червоної Слободи. Дитина жила там, а Надя собі путішествувала: то в Боровицях бачили, то в Сагунівці, то в Черкасах. Ніхто не знає, що з нею сотворилося. Вона була нормальною, роботящою.

— Сама не додумалася б продати дитину, вона трусилася за малою. Може, обкурена була абошо, — припускає Параска Копич.

— Із 3 років Надя водила Віку в садок, — розповідає Віра Кожем'якіна, 56 років, завідувачка дитсадка "Яблунька". — Дівчинка була чисто одягнена. Мати за нею дивилася. Два роки все було нормально. А 2010-го майже півроку Віка не ходила в садок. То одягу немає, то хворіє, то грошей нема платити. 1 жовтня написала заяву, що вони тимчасово виїжджають у Хмельницьку область Дерижанський район до Яни Янової. І поїхали із села. А з Нового року люди почали говорити, що вона вернулася. Я написала заяву в сільраду, що ходять слухи, ніби Віка Зима живе у Червоній Слободі в чужих людей. Надіна тітка Галя Гордієнко сказала, що хтось обіцяв дати їй 3 тисячі доларів на ремонт хати. Мені тоді якось так тривожно стало, чогось подумала: "Мабуть, продасть дитину". А дівчинка хороша, не вредна. За матір'ю — страшне.

— Доки Надя з Олексієм жила, все нормально було. А тоді з іншим, Віталієм злигалася. І почали пить, пить, — розповідає її тітка Галина Гордієнко, 37 років. — Постійно пиво глушила. І долгів стільки по селу: і в магазин винна 360 гривень, і мені 60. 12 січня вона приїхала до мене. Почала розказувати, що приїжджав якийсь чоловік. Каже: "Хотів Віку забрати, а я ж ні в какую. Він сфотографував нас із Вікою. Сказав, що його жінка за кордоном, у них немає дітей. А тоді наче та жінка дзвонила, що хоче 3 тисячі доларів дати, щоб хазяйство підняти". Віка останнім часом стала дуже нєрвна. Надя чуть-шо її била, гепала конкретно.

Емоційний стан дівчинки дуже тривожний, каже директор Черкаського обласного притулку для дітей "Теплий дім" Мирослава Бондар. Дитина говорить: "Мамі не було часу мене виховувати", але нічого поганого про матір не каже.

Надію Зиму можуть позбавити материнських прав. За продаж дитини  їй загрожує від 8 до 15 років.

Торік у серпні 25-річна черкащанка шукала покупців для своєї 3-річної доньки. Просила $5 тис, зійшлися на $3 тис.

$40 тис. запросили за 9-місячного малюка молода мати з подругою у Рівному. Це сталося торік у березні.

Зараз ви читаєте новину «Надія Зима продала 6-річну дочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі