четвер, 12 травня 2016 14:56

ТОП кращих пристосувань для безпеки дітей вдома
10

Потреби дитини в освоєнні навколишнього світу в значній мірі перевищують і випереджають нашу батьківську здатність все передбачити і пояснити, що можна, а що не можна. Тому і створюються все нові і нові засоби захисту дітей від травматичних конфліктів з ящиками, скляними поверхнями, гострими кутами, розетками, кнопками на побутовій техніці, пише ditey.com.

Щоб закрити маленькі дірочки від пустотливих пальчиків, придумані спеціальні заглушки, зняти які може тільки дорослий, який має спеціальний ключик.

 
 

Гострі кути табуреток, стільців, столів та інших меблів з вини яких виникає переважна більшість синців і шишок, повинні бути прикрашені спеціальними м'якими куточками. Зазвичай куточки забезпечені спеціальною клейкою стрічкою, що надійно прикріплюють їх до виступаючих країв.

 

Особливо привабливими для малюків є двері, дверцята і ящики, які можна висувати-засовувати до нескінченності. В даному випадку рятують блокіратори від закриття.

 
 

А ось кришку від унітаза, помийного відра, дверцята холодильника і тому подібні "принади" слід убезпечити універсальними замками, так що відкрити їх можна буде тільки з дозволу дорослих.

 

Для тих, хто тримає відкритим балкон, чи живе у двохповерховому будинку придумані ворота безпеки, що встановлюються в дверному отворі, на сходах або відгороджують частину кімнати. Вони розсуваються в ширину, кріпляться до стін і мають кілька замикаючих поворотів підвищеної складності, які малюк ще не може освоїти самостійно.

 

У будинку часто зустрічаються скляні поверхні. Якщо дитина вдариться в них на великій швидкості, вони розбиваються, гострі осколки розлітаються. Щоб цього не сталося, скляні поверхні треба покрити спеціальною захисною плівкою, що утримує розбите скло на місці.

 

Коли досліджені кімнати, ванна і туалет, залишається ще одна незвідана територія — кухня. Щоб малюк не зміг доторкнутися до вогню або перекинути на себе гарячий обід, можна використовувати кухонний екран для плити або сітку-огорожу. Як правило, вони кріпляться на плиту.

 

Такі основні пристосування, покликані забезпечити комфортне існування малюків і душевний спокій батьків.

Читайте також: Які мультфільми небезпечні для дитини: 9 ознак поганого мультика

Зараз ви читаєте новину «ТОП кращих пристосувань для безпеки дітей вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі