середа, 06 грудня 2023 13:12

Мультфільми для всієї сім'ї: що подивитися під час різдвяно-новорічних свят

Мультфільми для всієї сім'ї: що подивитися під час різдвяно-новорічних свят
Сім найцікавіших мультфільмів, які варто подивитися на свята Фото: pinterest

Цього року вперше День Святого Миколая в Україні святкуємо 6 грудня. Дату цього свята змінили після затвердження нового церковного календаря.

У цей день діти вірять в дива та чекають на подарунки від чарівника. Напередодні свята саме час з ароматним какао влаштуватися перед екраном, щоб відчути справжнє диво, тепло та затишок, яке пронизує це свято, і разом подивитися добрий та захоплюючий мультфільм, пише nv.

Сім різдвяних мультфільмів для святкового настрою

Клаус, 2019

Клаус — найсвіжіший з мультфільмів із різдвяним настроєм, розповідає свою історію походження Санта Клауса. Це анімація іспанського режисера Серхіо Паблоса, який працював над хітом "Нікчемний Я". "Клауса" можна подивитися на Netflix.

За сюжетом, головний герой примхливий і егоїстичний спадкоємець багатого сімейства Джаспер відправлений у покарання працювати листоношою в невелике містечко за полярним колом. Батько заборонив повертатися додому, доки з міста не буде надіслано 6 тис. листів. Джаспер знайомиться з самітником Клаусом, у якого в будинку лежить безліч дерев'яних іграшок. Він вмовляє старого обміняти іграшки на дитячі листи.

Грінч, 2018

Все життя над зеленим волохатим самітником насміхалися жителі його рідного містечка, тому не дивуйтеся, що характер у нього давно зіпсований. Але найбільше Грінча дратують різдвяні свята. Ялинка, подарунки, ярмарок та радісний сміх змушують його страждати. І тоді він вирішує… вкрасти Різдво. А той факт, що над Грінчем працювали автори мультфільмів Секрети домашніх тварин та Нікчемний я — гарантія якісного продукту.

Смолфут, 2018

Різдва в мультфільмі немає, але він наскрізь просякнутий відчуттям різдвяних і новорічних канікул, особливо мультфільм сподобається, якщо ви відпочиваєте десь на гірськолижному курорті.

Головний герой мультфільму Міго — йетті, він же бігфут, живе у селі у високогір'ї Непалу. Народ йетті не вірить у існування смолфутів (людей). Але одного разу Міго стає свідком авіакатастрофи і зустрічається із живим смолфутом. Він вирішує перевірити, чи не знаходиться нижче за хмари цивілізація смолфутів, і вирушає на її пошуки.

Крижане серце: Різдво з Олафом, 2017

У королівстві Еренделл настає Різдво і все навколо наповнюється атмосферою свята. Олаф просто сам не свій у передчутті дива, адже принцеси готують урочистий обід-сюрприз для всіх своїх підданих. Проте, незабаром усі городяни, замість того, щоб відзначати свято разом зі своїми правительками, розбігаються по домівках, адже дотримуються власних сімейних традицій і відзначають свято вдома. Принцеси зовсім не пам'ятають своїх сімейних ритуалів, але безжурний Олаф не має наміру так просто розпрощатися зі своїми надіями на веселощі. Він вирушає шукати традиції для Ельзи та Анни.

Різдвяна історія, 2009

Різдвяна історія не відноситься до жанру анімації, але на вигляд дуже близька до неї. Це фільм, знятий за технологією захоплення руху, а головні ролі в ньому виконали Джим Керрі, Колін Ферт, Боб Хоскінс, Гаррі Олдмен, Робін Райт та ін. Режисером екранізації знаменитого роману Чарльза Діккенса став Роберт Земекіс (Назад у майбутнє, Форрест Гамп, Вигнанець, Беовульф).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Енеїда", "Бабай", "Жив собі чорний кіт": добірка українських мультфільмів, які варто дивитись разом з дітьми

Це повчальна історія Вікторіанської епохи про старого та запеклого скупердяя Ебенезера Скруджа, який протягом однієї ночі переживає випробування глибокого очищення. Містер Скрудж — фінансист, який присвятив своє життя накопиченню багатства. Він зневажає все, крім грошей, включаючи дружбу, кохання та різдвяні свята.

Полярний експрес, 2004

Дорослі стверджують, що Санта-Клауса не існує. Але головний герой картини ніколи не переставав вірити в те, що цей добрий старий чоловік з бородою та подарунками реальний. У ніч перед Різдвом, лежачи у ліжку, Стівен сподівається побачити сани Санта-Клауса, що пролітають повз. На подив дитини, зовні раптово лунає гучний свист. Вийшовши з дому надвір, хлопчик виявляє величезний поїзд — чарівний "Полярний експрес". Добродушний кондуктор запрошує його на борт, і в компанії інших дітей головний герой вирушає в незвичайну подорож на Північний полюс.

Жах перед Різдвом, 1993

Один із фільмів з категорії must see — повнометражна лялькова анімація-мюзикл від режисера Генрі Селіка та продюсера та сценариста Тіма Бертона.

Події мультфільму розвиваються в королівстві Геловін, місці жахів і кошмарів, де живуть мерці, виродки, чудовиська на чолі з королем жахів Джеком Скелінгтоном. Під Різдво Джек випадково потрапляє до світу живих людей, де дізнається, що існує радість, добро та сміх. Йому страшно захотілося дізнатися, як це дарувати людям щастя, і він викрав Санта Клауса, зайнявши його місце.

Є незліченна кількість помилок, яких припускаються батьки у вихованні дітей.

При цьому вони навіть не усвідомлюють, яку шкоду несуть своєму чаду. Їм здається, що вони все роблять правильно, але все ж варто прислухатись до кількох порад.

Діти часто копіюють поведінку батьків. Це також стосується розваг. Тому велику роль у їхньому вихованні відіграють ігри та спільні розваги, а також навчання та серйозні розмови.
Зараз ви читаєте новину «Мультфільми для всієї сім'ї: що подивитися під час різдвяно-новорічних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі