середа, 20 квітня 2016 12:49

Кухня - це теж аптечка: як лікують і виховують своїх дітей лікарі-педіатри

Кухня - це теж аптечка: як лікують і виховують своїх дітей лікарі-педіатри

16 лікарів-педіатрів розкривають секрети виховання та лікування власних дітей. Що робити, щоб дитина не підчепила вірус? Як зрозуміти, наскільки глибока рана й чи варто накладати шви? Як навчити малюка ходити на горщик? Про ці та інші важливі для батьків поради пише uaua.info.

Трихвилинний тест на ступінь серйозності рани

"Загорніть в рушник лід і прикладіть до порізу на три хвилини. Тиск і холод зупинять кров, якщо поріз не вимагає накладення швів. Якщо ж кровотеча не припинилася, потрібно звертатися в лікарню", - Зейед Бейкер, доктор медичних наук, педіатр з Нью- Джерсі і тато двох дітей.

Гірка сіль робить дива

"Вона є одним з моїх секретних методів усунення мікробів і запобігання виникнення інфекції через порізи або подряпин. Мій син одного разу порізав ногу і, після зупинки кровотечі я зробила соляний розчин, в який він помістив ногу. Для цього треба було розчинити в каструлі теплої води 2-4 ложки гіркої солі", - Таня Альтман, доктор медичних наук, мама трьох дітей, лікар і письменниця.

Переконайтеся, що дозволяєте дитині правильно відригнути

"Після годування тримайте дитину вертикально, поплескуючи по тій частині спини, яка розташовується по тій же лінії, що і пупок", - доктор Бейкер.

Якщо ви відчуваєте, що наближається істерика, скажіть дитині, щоб вона її вибігала

"Коли мої діти були маленькими, ця стратегія зазвичай працювала, тому що це давало їм здоровий спосіб втихомирити зайву енергію і розчарування. Після того, як вони заспокоювалися, я пояснював, що в наступний раз, коли вони відчують гнів, вони повинні спочатку почати бігти на місці, а через якийсь час зупинитися і глибоко продихатися, щоб мати можливість подумати ще раз", - доктор Кеннет Гінзбург, автор книги про дитяче управління емоціями, тато двох дітей.

Є краща назва для перебірливих в їжі дітей

"Називайте їх дослідниками, адже їжа - це подорож, в якій потрібно постійно пробувати та експериментувати. Моєму синові було потрібно більше 11 років, щоб полюбити сирий помідор!", - Німа Фернандо, доктор медичних наук, співавтор методики здорового і щасливого прийому їжі у дітей, мама двох дітей.

Миття рук - першорядне завдання, щоб залишатися здоровим

"Мити руки потрібно 15 секунд (або скільки буде потрібно, щоб перерахувати літери алфавіту), при цьому не забуваючи про чищення між пальцями і під нігтями. Робити це потрібно після походу в туалет, по приходу додому і перед прийомом їжі", - Тіффані Кнайпа, доктор медичних наук, педіатр з Нью-Йорка і мама двох дітей.

Сироп з бузини стане фантастичним доповненням до вашої аптечці

"Бузина володіє антивірусними властивостями і стимулює імунну систему. Ви можете давати дитині сироп один раз в день для профілактики і до трьох разів на день, щоб зменшити інтенсивність і тривалість вірусного захворювання. Я даю його моїй доньці, коли ми подорожуємо на літаку або коли вона знаходиться в оточенні дітей з симптомами застуди або грипу", - Хізер Джені, доктор медичних наук, лікар-педіатр з Нью-Джерсі, мама однієї дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюка без носа можуть оперувати до підліткового віку

Всі проблеми зі сном вирішуються системою двох тижнів

"Багато батьків здаються після пари невдалих ночей, але цього мало, щоб змінити звичку і виробити нову. Якщо ж стратегія не спрацює і після двох тижнів, значить треба підбирати нові методи", - Карен Хентшель-Френкс, професор медичних наук, фахівець зі сну, педіатр, мама трьох дітей.

Батьківський інстинкт може бути більш могутнім, ніж вчений ступінь в області медицини. Не варто в ньому сумніватися

"Ніхто не розуміє дитину краще, ніж батьки, і я не раз бачив тому підтвердження. Якщо ви відчуваєте, що щось не так, не бійтеся і не соромтеся записатися на повторний огляд", - Джеремі Фішельберг, доктор медичних наук, педіатр з Роквіллу , штат Меріленд, тато двох дітей.

Реальна небезпека для дитини зовсім не така, як ви уявляєте

"Я жодного разу не моргнула оком, коли моя дитина щось підняла на майданчику і потягнула в рота або видерлася на самий вершечок гори. Але мене дійсно лякають незібрані меблі, чужі собаки, відкриті вікна і басейни. Наслідки від них набагато серйозніші та небезпечніші , і неприємності з їхньої вини трапляються частіше, ніж ви думаєте", - Венді Хантер, доктор медичних наук, лікар в службі невідкладної допомоги в Сан-Дієго, мати двох дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акушер розповів про перерізання пуповини з точки зору дитини

Кухня - це теж аптечка

"Щоб видалити рідину з вуха або полегшити біль, капніть кілька крапель оливкової олії прямо у вухо. Масло заспокоїть барабанну перетинку і допоможе видалити рідину", - лікар Джені.

Діти, навіть молодші, повинні знати справжні назви всіх органів і частин тіла

"Це дозволяє їм комфортно говорити з батьками і лікарем. У мене були паціенти-хлопчики, які соромилися сказати, де відчувають біль, а дівчатка боялися сказати, що їм боляче при сечовипусканні. Крім того, це створить менше незручностей при майбутній розмові про секс" , - лікар Хантер.

Навчіть дитину правильно ковтати таблетки

"Практикуйтеся на цукерках-драже, потім переходите на боби. Коли у дитини не виходить ковтнути таблетку, у нього з'являється страх", - Кара Наттерсон, доктор медичних наук, мама двох дітей.

Дітям з харчовою алергією потрібно говорити, що вони сильні і здорові, як супергерої

"Коли у мого старшого сина з'явилася алергія на горіхи, я зрозумів, як важливо йому відчувати себе здоровим. Ми, батьки, допомагаємо дітям знайти упевненість і дати сили протистояти алергії", - Майкл Пістінер, доктор медичних наук, тато двох дітей.

Туалет – це круто

"Нехай дитина спостерігає за тим, як ви йдете в туалет, і переконуйте її, що це круто. Чим більше вона буде бачити приклад для наслідування в комфортному середовищі, тим легше пристосується до цієї звички", - лікар Фішельберг.

Якщо малюк ховається за диваном, щоб зробити свої справи, поставте горщик туди

"Може він зрозуміє натяк!", - Девід Хілл, автор методик виховання для батьків, тато п'ятьох дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили смертельний ефект повноти в підлітковому віці

Зараз ви читаєте новину «Кухня - це теж аптечка: як лікують і виховують своїх дітей лікарі-педіатри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі