понеділок, 17 вересня 2012 10:33

Дітей варто віддавати у садок після трьох років

Дітей варто віддавати у садок після трьох років
Найкращий час для початку відвідування садка – весна-літо ФОТО: zabor.zp.ua

"У мене два сина – Сашко, 4 роки, та Ярема, 2 роки. Старший уже ходить в садок, меншого думаю віддати в жовтні. Завідуюча крутила носом, брати у групу не хотіла, казала, що замалий. Довелося збрехати – сказала, що терміново виходжу на роботу", – ділиться думками мати двох дітей Олена Гаврищук, 25 років.

За її переконанням, хоч Ярема ще не вміє сам добре їсти, і підгузник інколи ще носить, у садку всього навчать.

"Я матиму трохи часу на відпочинок від дітлахів-розбишак, з якими вдома годі витримати. Трохи переживаю, що йде зима, але якось воно буде", – додала мати синів.

"Найкращий час для початку відвідування садка – весна-літо. А ось восени та взимку віддати дітей у дошкільний навчальний заклад не варто – частіше хворітимуть", – коментує Леся Магоцька, заступник головного лікаря з охорони материнства та дитинства однієї з поліклінік Львова.

За її словами, у теплу пору року захворюваність знижується, а дітей у дошкільному закладі меншає.

"Оптимальний вік, коли дітей варто віддавати у садок, – після трьох років. Якщо раніше – можуть виникати складнощі, адже дитина дуже прив'язана до матері і їй важко перебувати в колективі без присутності знайомих людей", – додає вона.

За словами лікаря, йдучи у садок, дитина має самостійно їсти, проситися в туалет, не носити підгузників, частково уміти роздягатися й одягатися, налагоджувати контакти з іншими дітьми.

"Щоб не травмувати дитину, водити та привчати її до садка треба поступово, – каже дитячий психолог Зіновія Чимерис, 34 роки. – Спочатку залиште її на денну прогулянку, через кілька днів до обіду і лише після того, як побачите, що дитині комфортно – на цілий день. Батьки повинні бути готові до того, що адаптація може тривати до двох місяців".

За порадою психолога, батьки з першого ж дня повинні обмінятися з вихователями контактними телефонами. А ще мамі не бажано виходити на роботу у перші 3-6 місяців після початку відвідування дитиною дошкільного закладу.

Зараз ви читаєте новину «Дітей варто віддавати у садок після трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі