вівторок, 26 квітня 2016 13:56

6 відмінностей зухвалої дитини від розбещеної

6 відмінностей зухвалої дитини від розбещеної

Бути батьками самовпевненої дитини не просто. З одного боку – це добре, що у дитини є сильні переконання і вона не боїться говорити про свої бажання та потреби. Але з іншого боку, стикатися з цим не завжди приємно.

Однак не поспішайте робити висновок, що у вас росте погана дитина. Не всі діти, які сміливо виражають себе - зіпсовані і недисципліновані монстрики. Багато з них - просто зухвала дітвора, яка впевнена в своїх думках і не боїться їх відстоювати. Про це пише uaua.info

Як зрозуміти, зухвала у вас дитина або розбещена? У них схожа, але все ж різна модель поведінки, і ми допоможемо вам зрозуміти, чи не виростили ви часом маленького мерзотника.

Як вони з вами розмовляють

Найчастіше важко визначити, хто серед самовпевнених малюків – зухвала дитина, а хто розбещена. Але речі стають більш зрозумілими, якщо постаратися глянути не скільки на саму поведінку, а на й те, як вона виражається.

Розбещена дитина: висловлює свою думку, але в неповажній формі, в якій ви не дозволяєте до вас звертатися.

Зухвала дитина: відкрито висловлює свою думку (навіть якщо її ніхто не хоче чути) просто як щось звичайне, не маючи наміру грубити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 речей, які зроблять вашу дитину невдахою

Як вони розцінюють перемогу

Якою б не була дитина, нахабою або просто розбещеною, в будь-якому випадку – вона завжди лідер і планує перемогу. Але ось розцінюють ці два типажі її зовсім по-різному.

Розбещена дитина: розраховує виграти, тому що вона іншого не знає. Вона не докладала зусиль для досягнень, тому не представляє, як впоратися з ситуацією в тому випадку, якщо все пішло не за планом.

Зухвала дитина: розраховує на перемогу, бо впевнена в своїх силах. У неї є плани на успіх, тому що вона знає, що може докласти зусиль, щоб досягти перемоги і не боїться викликів.

Чому вони вважають, що отримають все, що хочуть

Обидва типажі чітко визначають свої бажання, але по-різному бачать шлях їх втілення в життя.

Розбещена дитина: такі діти думають, що для отримання чогось досить про це заявити. Вони вважають, що можна наполягати і вимагати, поки не отримаєш, і система інакше просто не працює.

Зухвала дитина: ці діти не тільки відверто заявляють про свої потреби, але вони також виявляють незалежність і автономно працюють на отримання того, що їм потрібно. Вони очікують отримати те, що хочуть, але не від інших - вони готові взяти на себе відповідальність за виконання бажання, і впевнені в своїх силах, щоб зробити це можливим.

Як вони себе висловлюють

Вони галасливі і гучні, але самовираження відбувається по-різному.

Розбещена дитина: вони кричать і кричать, коли не отримують, що хочуть. У них часто трапляються істерики, якщо все йде не за їхнім планом, тому їм буває важко навіть висловити весь свій гнів в цю саму хвилину.

Зухвала дитина: вони охоче пускаються в боротьбу за отримання того, чого їм хочеться, але навіть враховуючи гучний і обурений тон, все ж дотримуються слів, а не істерик і махів кулаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 фраз, які роблять з дітей закомплексованих дорослих

Як вони висловлюють незгоду

Щонайменше дитина буде засмучена тим, що все йде не так, як вона розраховувала. Але коли розбещені або зухвалі дітлахи не погоджуються з чимось, вони не просто засмучуються.

Розбещена дитина: ці дрібні повстанці демонструють своє невдоволення через непослух. Коли їм щось не подобається, вони буквально не підкоряються владі батьків, і зазвичай це виражається далеко не у ввічливій формі.

Зухвала дитина: замість того, щоб не підкорятися волі батьків, ці діти вибирають шанобливу незгоду. Різниця полягає в тому, що шаноблива незгода дозволяє побудувати діалог, залучити до розмови, але дитина як і раніше стоїть на тому, що батько - не авторитет.

Причини поганої поведінки дитини

Всі істерики мають різні причини, тому відповіддю на питання, грубить ваша дитина або вона жахливо розбещена – в тому, як вони підносять причину своїх істерик.

Розбещена дитина: вони так себе ведуть, щоб привернути до себе увагу і висловлюють свою точку зору, щоб отримати те, що їм потрібно.

Зухвала дитина: вони так себе ведуть, бо не бачать нічого, крім своєї думки і всім намагаються її продемонструвати.

Нагадаємо, щоб виростити з дитини щасливу людину, використовуйте правильні фрази, які налаштують малюка на успіх і позитив, допоможуть впоратися з життєвими труднощами. Про це читайте в нашій статті Як розмовляти з дитиною, щоб вона виросла щасливою

Зараз ви читаєте новину «6 відмінностей зухвалої дитини від розбещеної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі