вівторок, 05 квітня 2016 14:20

10 легких способів пояснити дитині математику
11

У світі існує безліч захоплюючих наук. Багато з них шалено цікаві, але не всі нам пояснювали цікаво і з фантазією. Ми вирішили ненадовго знову стати дітьми і уявити, як би нам хотілося отримувати математичні знання.

Всім стояти, цукерки на столі

 

Така математика припаде до смаку будь-якій дитині. Заготовте заздалегідь листи з різною кількістю кружків і викладайте разом різні цифри. Цукерки можна замінити на будь-яку цікаву малюкові їжу - від ягід і фруктів до так весело хрустких сухариків.

Веселі прищіпки

 

Мама вішає білизну? Ні, сьогодні вона принесла різнокольорові кумедні прищіпки для іншого. Розмалюйте палички для морозива різною кількістю яблук, а на прищіпках розмістіть цифри. Дитині буде цікаво підбирати паличку і прищіпку, що збігаються.

Зефірна математика

 

Цей спосіб сподобається всім ласунам. Виріжте з паперу великий кухоль і додавайте в неї зефірок стільки, скільки крапок випаде на кістках.

Музична пауза

 

Чудова ідея для тих, хто готовий потерпіти трохи какофонії в ім'я арифметики. Дайте кожній клавіші певну цифру (тут вам допоможуть стікери) і попросіть дитину скласти, наприклад, цифру 10.

Виростимо свій сад

 

Виростити свій власний невеликий сад допоможуть непотрібні помпони. Можна також використовувати кружечки зі звичайної губки, пофарбовані в різні кольори. А зимовими вечорами завжди є можливість прикрасити ялинку!

Більше або менше?

 

Хто з нас в школі не бився з підступним більше/менше? Веселий доброзичливий крокодильчик допоможе дитині розібратися, що до чого.

Наряди сніговика

 

Зимова розвага для довгих вечорів. Змінюючи капелюшки для сніговика, дитині кожен раз потрібно буде наряджати його в новий каптан. Доведеться потрудитися, щоб підготувати все до гри, зате вона залишиться з вами надовго.

Яблучні дроби

 

Ох вже ці дроби ... Кращого наставника, ніж яблуко, не придумаєш! Саме воно так вдало ділиться на четвертинки, які завжди можна з'їсти в нагороду за академічні успіхи.

Дроби + годинник: для сильних духом

 

Варіант для тих, хто вже освоїв дроби/годинник, але при цьому ще відчуває труднощі з другою частиною. На прикладі годинника дуже зручно пояснювати дробу, а на їхньому тлі поняття чверть години і пів на третю дадуться набагато легше.

Стриб-скок!

 

Ще один спосіб познайомитися з цифрами. Складіть на підлозі великі цифри з ізоляційної стрічки, і нехай коридор стане ареною для юного стрибуна. Для просунутих можна ускладнити завдання, задаючи арифметичні приклади, відповіддю на які буде не слово, а кількість підскакувань. Веселощі гарантовано!

Бонус: годинникова премудрість

 

Такий інтерактивний годинник допоможе дитині розібратися з визначенням часу, а відігнувши папірець, завжди можна підглянути і перевірити свої знання. Роблячи такий годинник, зверніть увагу на те, щоб кольори годин і хвилин збігалися з квітами хвилинної і годинної стрілок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 веселих способів навчити малюка грати самостійно

Зараз ви читаєте новину «10 легких способів пояснити дитині математику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі