середа, 17 жовтня 2012 19:21

На Україну чекають дві хвилі епідемії грипу

Автор: фото: REUTERS
  Учасники присвяченого 70-й річниці створення Української повстанської армії маршу 14 жовтня спалюють прапори Партії регіонів і комуністів біля столичної Михайлівської площі
Учасники присвяченого 70-й річниці створення Української повстанської армії маршу 14 жовтня спалюють прапори Партії регіонів і комуністів біля столичної Михайлівської площі

Неділя, 14 жовтня, 16.08

Столичною вулицею Володимирською йде 10-тисячна колона – люди марширують на честь 70-ї річниці створення УПА. В середині – хлопці й дівчата років по 20 несуть саморобний банер "Свободу Павліченкам". Вимагають звільнити Дмитра та Сергія Павліченків – батька і сина, яким нещодавно винесли вирок за вбивство судді столичного Шевченківського району Сергія Зубкова. Перед банером ідуть четверо чоловіків у білих рукавичках, на вудках несуть схилені донизу прапори Партії регіонів та комуністів. Один із них – журналіст Дмитро Резніченко – широко усміхається. 3 жовтня його відпустили на підписку про невиїзд. Раніше заарештували за те, що ніби-то побив правоохоронця під час протесту проти "мовного закону" під Українським домом.

– Нарывается Резниченко, только ведь вышел. Но молодчага! – перемовляються журналісти.

Перед Михайлівською площею чоловік із хустинкою на обличчі поливає прапори "Регіонів" і комуністів легкозаймистою рідиною, підпалює їх.

– Слава Україні! – кричать присутні.

У вогонь підкидають ще кілька прапорів із зображенням серпа-молота та передвиборні агітаційні плакати Компартії – на них слоган "Вернем страну народу". Чоловік років 40,

що проходить повз, мовчки підгортає в багаття залишки флагштоків носаком черевика. За кілька хвилин на дорозі залишається тільки попіл, кілька червоних і синіх клаптиків

А в цей час:

На засіданні дільничної виборчої комісії у Він­ниці обговорюють харчування 28 жовтня, у день ­виборів до Верховної Ради.

– Треба здати по 50 гривень, купити ковбасу, батони, печиво, цукерки, чай, каву, ­цукор, – пропонують. – Хто коли захоче, зайде у спеціально відведену кімнату й перекусить.

– Ага, перекусить, якщо буде час. На минулих ­виборах ми і сир, і запечену свинину, і стегенця купували. Але було стільки роботи, що не могли голови підвести, – говорить 47-річна Тетяна ­Савчук. – Коли ­трохи звільнилися, прийшли в кімнату, де все ­лишили, а там – голо. Виявляється, спостерігачам було сумно сидіти. То вони раз по разу на каву ходили й ­з'їли все наше добро. Так що кожен сам собі приносить, що хоче, і по тому.

Решта членів дільничної комісії не погоджуються:

– І кожний буде нишком їсти, що принесе? Куди це годиться? Що це ми за колектив?

Після тривалих суперечок половина проголосують за комплексні обіди, які замовлять у кафе. Решта зупиняться на закупівлі бутербродів і кави.

– Мама, дивись, котик лисенький, він полиняв, да? – дівчинка тягне матір до стенда з котами породи сфінкс на Міжнародній виставці котів у Львові. У тварин цієї породи зовсім немає шерсті. Власниця кота 36-річна Віта Ляшенко накриває його штучним ­хутром.

– Це кошеня канадського сфінкса, трошки холодно йому. Котика можна купити, віддаю в ­добрі руки. Всього за 2,5 тисячі гривень. Бо його ­братики й сестрички вже мають родини, а він ­сумує. А так ­сфінкси коштують удвічі дорожче. Це ідеальні коти для тих, хто має алергію на шерсть, – пояснює.

На виставці представили котів 30 рідкісних порід – бенгальських, девон-рексів, канадських та донських сфінксів, єгипетських мау, японських ­бобтейлів. ­Купленим тваринам додавали родовід до ­шостого коліна. Найдорожче продавали котів породи ­мейн-кун. Це – одні з найбільших домашніх ­кішок  у світі.

– Якщо для себе, то віддамо за 6 тисяч гривень. Для розведення – за 8 тисяч. Великі коти не можуть дешево коштувати, – каже Оксана Боженко власниця 11-місячного мейн-куна.

 

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Парламент України може остаточно ­затвердити закон, що поставить поза ­законом "про гомосексуальну пропаганду", повідомляє "Бі-Бі-Сі". Заборонять будь-яке позитивне зображення геїв, їхні паради та навіть трансляцію фільму "­Горбата гора" (американська стрічка про ­ковбоїв-­гомосексуалістів. – "Країна"). Україна була першою пострадянською країною, яка скасувала кримінальну відповідальність за гомо­сексуалізм. Проте опитування громадської думки показують, що багато українців за обмеження прав сексуальних меншин.

Українські військові моряки тренують дельфінів для підводних операцій, пише британська Daily Mail. В океанаріумі Севасто­поля морських ссавців вчать атакувати ворожих водолазів за допомогою закріплених на голові ножів та автоматів. Вони також зможуть позначати цілі спеціальними радіобуйками чи кріпити вибухівку до днищ кораблів. Україна повертається до радянської практики, коли дельфінів вчили шукати міни й боротися з диверсантами.

 

Невідомі ­розгромили в центрі Дніпропетров­ська кафе "Золота рибка", що ­належить ­Тетяні Шараповій, ­двоюрідній сестрі екс-прем'єра Юлії ­Тимо­шенко. У ніч проти 10 жовтня вони розбили декоративний фонтан, поламали шість лав і перекинули три гранітні урни.

8 жовтня президент Віктор Янукович скасував робочу поїздку до Кіровограда через ­зливу. За 2 год. у ­місті випала двомісячна норма опадів. Вода на центральних вулицях ­сягала ­понад метр ­завглибшки. Із берегів вийшла ­річка Інгул.

У місті Димитров на Донеччині агітують голосувати за Партію регіонів на купюрах номіналом 20 грн, на яких надруковано "Димитров голосует за №20". Під цим номером "регіонали" йдуть на парламентські вибори.

На Україну чекають дві хвилі епідемії грипу – перша наприкінці жовтня – в листопаді, друга у лютому 2013-го. Ширитимуться нові штами вірусу цієї недуги з Японії та США. Українці шість років тому на нього перехворіли. Але імунітету немає, бо це було давно, кажуть імунологи.

Маршрути громадського транспорту Львова тепер можна знайти на картах пошуковика ­Google. Достатньо обрати дві точки й система покаже, як найзручніше доїхати з ­однієї до іншої. Львів став першим містом в Україні, яке запровадило таку систему. ­Послуга безкоштовна.

 

11 відсотків населення країни ­говорять та пишуть суржиком. Це до 5 млн українців, порахували в Київському міжнародному інституті соціології. Більшість тих, хто змішують дві мови, живуть на Сході та в Центрі – 21,7%. Найменше – в Західній Україні – 2,5%.

"Янукович більше не викручується, ­говорить жорстко й точно, витирає ноги об Захід і навіть не намагає­ться приховати свою причетність до розправи над Юлією Тимошенко та Юрієм  Луценком. Це ще, звичайно, не диктатура – це підготовка до диктатури, яка буде оформлена в нашій країні одразу ж після фальсифікації парламентських виборів"

Віталій ПОРТНІКОВ, публіцист

 

 

Закон підлості – єдиний закон, що працює в нашій країні.

Чому міліція досі не спіймала стрілка з "Каравану"? Хоче, щоб він спершу проголосував на виборах за Партію регіонів.

Янукович у Запорізькій області відкрив вітро­електростанцію, яку ­побудував Ахметов.

– Нарешті країні знадобиться вміння Ахметова робити гроші з повітря.

– Чув, партія Кличка обійшла за рейтингом ­Об'єднану опозицію?

– Значить, народ не забув, що добро має бути з кулаками.

Парадокс української виборчої системи – незаможні голосують за стабільність.

Футболісти збірної України так активно розминалися, що на поле вийшли втомлені.

 

Зараз ви читаєте новину «На Україну чекають дві хвилі епідемії грипу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі