вівторок, 14 березня 2017 17:15

Журналістів готуватимуть до роботи в надзвичайних умовах

Журналістів готуватимуть до роботи в надзвичайних умовах
Для журналістів розробили навчальні програми. Фото: Детектор медіа

Міжвідомча група розробила навчальну програму для майбутніх журналістів. Вона враховуватиме підготовку до роботи у небезпечних умовах.

Такі зміни викликані українськими реаліями, повідомляють на сайті Міносвіти.

"Робота представників ЗМІ нерозривно пов'язана із найважливішими суспільними подіями, які часто бувають небезпечними, тож молодий спеціаліст має бути готовий до викликів професії, вміти піклуватися про своє життя та безпеку в будь-яких ситуаціях", – коментує перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець.

У навчальні програми з підготовки журналістів додадуть спеціальні дисципліни. Вони навчатимуть, як діяти під час масових акцій, в умовах бойових дій чи природних катастроф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента просять скасувати шкільну форму

Крім того, уміння діяти у надзвичайних умовах стане обов'язковою компетентністю. Нею повинен володіти бакалавр та магістр журналістики.

Міносвіти пропонує запровадити дуальну освіту. Це поєднання теорії у вищих навчальних закладах та практики на виробництві. Запровадити дуальну освіту планують у виробничій, аграрній та ІТ-сфері. Студенти, які вчаться за цими напрямами, більше потребують практики, ніж теорії.

Зараз ви читаєте новину «Журналістів готуватимуть до роботи в надзвичайних умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі