вівторок, 28 лютого 2017 19:12

Домашнє навчання розвантажить школи – фахівець

Домашнє навчання розвантажить школи – фахівець
Фото: rebenkoved.ru

Цього року у столиці суттєво зросла кількість дітей, які не ходять до школи. Вони навчаються вдома на різних формах навчання: дистанційно, екстерном чи індивідуально. Про це повідомляють y КМДА.

Сьогодні екстерном навчаються 2,2 тис. учнів. Торік таких було 1,5 тис. Дистанційно отримують освіту 103 школярі. Тоді як минулого навчального року – 19. Індивідуально вчаться 1225 дітей. 2016-го таких було 532.

Тенденція до збільшення учнів, які вчаться вдома, позитивна. У світі давно практикують домашнє навчання, кажуть фахівці.

"Усе, що дає освітній системі різноманіття, - позитивно. Домашнє навчання довгий час успішно функціонує y всьому світі. Нарешті ця тенденція набирає масовості в Україні. Нинішня українська школа – не монополіст. Добре, що вона дає альтернативу y вигляді нешкільної форми здобуття освіти. Домашнє навчання розвантажило б столичні школи. Деякі заклади зараз працюють у дві зміни", - розповідає Gazeta.ua освітній експерт, заслужений вчитель України Віктор Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як організувати побут школяра, щоб він хотів робити уроки

Альтернативна домашня освіта – вибір відповідальних та сучасних батьків.

"Добре, що українські батьки вловили світову тенденцію і спроможні самі це організувати. Передусім це на краще для дітей. Переважна більшість учнів отримують домашнє навчання з кількох причин. Вони або мали проблеми y школі з вчителями чи однолітками, або вундеркінди, або займаються творчою чи спортивною діяльністю. Добре, що навчання вдома дає можливість таким дітям не відмовлятись від позашкільних завдань і розвиватись як науково, так і творчо", – каже фахівець.

Учням варто якнайменше допомагати з домашніми завданнями, переконані педагоги. Надмірна увага батьків може призвести до безвідповідальності дітей.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє навчання розвантажить школи – фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі