вівторок, 14 березня 2017 12:34

Міносвіти затвердило вимоги до оформлення дисертацій

Міносвіти затвердило вимоги до оформлення дисертацій
Дисертації оформлятимуть по-новому. Фото: kursoviks

Міносвіти спростило правила до оформлення наукових дисертацій. Незважаючи на нові вимоги, старих робіт переробляти не потрібно.

Нові вимоги прописали у наказі Міносвіти. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

У структурі дисертації з'явилася анотація. Вона ознайомлюватиме з коротким змістом роботи. Згодом вона замінить автореферат, який існує сьогодні.

За новими правилами, дисертацію треба готувати двома мовами. Це - українська чи обрана здобувачем мова. Вона може бути пов'язана з предметом дослідження. Утім, анотацію слід подавати українською, англійською та третьою мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2016 рік був переломним для освіти – співзасновник Prometheus

Київський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, що зобов'язує Міносвіти змінити вимоги для отримання вчених звань професора та доцента. Так, здобувач має "мати стаж роботи не менш як 10 років на посаді асистента, викладача, старшого викладача, доцента". Замість 3 публікацій у виданнях, включених до наукометричних баз Scopus або Web of Science, тепер їх має бути 2. Вилучену судом вимогу про наявність у претендента на звання трьох публікацій замінили на наявність двох аналогічних публікацій. Одержати звання професора та доцента зможуть кандидати, які на рівні В2 володіють однією з мов країн ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти затвердило вимоги до оформлення дисертацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі