вівторок, 28 лютого 2017 22:41

Автономія можлива в тих університетах, де добре організований навчальний процес

Автономія можлива в тих університетах, де добре організований навчальний процес
kibit.edu.ua

Уряд підтримує надання автономії вищим навчальним закладам. Це сприятиме розвитку та ефективному вирішенню проблем в університетах. "Багатьом вишам потрібно надати більше автономії. Зарегульованість гальмує розвиток. Наше завдання - не заважати університетам розвиватися", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Однією з основних проблем реформування української системи вищої освіти є визначення форм і меж автономії університетів. Автономія - це самостійність менеджменту. Це можливість університету самому розподіляти програми та плани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 змін, які хочуть впровадити у програми 5-9 класів

"База 60 відсотків освіти - це зміст, 15 відсотків — це правила самого університету і 25 відсотків — за вибором студентів. Тому автономія справді позитивно впливає на якість вищої освіти. Такі речі треба розвивати. Аби університети мали справжню автономію, варто аби їхнє керівництво розвивало свій менеджмент й працювало над ефективною організацією навчального процесу", - говорить екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

Днями Кабінет міністрів ухвалив законопроект "Про дошкільну освіту". Він дозволить створити корпоративні дитсадки.

Зараз ви читаєте новину «Автономія можлива в тих університетах, де добре організований навчальний процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі