вівторок, 21 лютого 2017 14:58

5 змін, які хочуть впровадити у програми 5-9 класів

5 змін, які хочуть впровадити у програми 5-9 класів
vesti-ukr.com

Уже тиждень будь-хто може запропонувати зміни до оновлення програм базової школи (5-9 класи) та прийняти участь в обговоренні на онлайн-порталі EdEra. Станом на 21 лютого до внесення пропозицій долучились понад 600 осіб. Вони лишили 4858 пропозицій та коментарів.

Обговорення триватиме до 24 лютого. МОН вже виділило 5 основних позицій, щодо яких сперечаються на порталі.

У результаті вивчення предмета "Мистецтво" у 7 класі діти мають вміти виконувати сучасні вокальні твори, зокрема мовою оригіналу, створювати музичний супровід до них, власні музичні композиції з використанням комп'ютерних технологій. Учасники обговорення відзначають, що такі вміння й знання можна отримати лише в музичній школі або в установах, де на вивчення музики виділяється більше однієї години на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У студентів ПТУ іспити прийматимуть бізнесмени

В обговоренні "Природознавства" дописувачі пропонують встановити час для виконання проектів та скоротити їх кількість. Пропонують прибрати "інформаційні проекти", орієнтовані на опис історії відкриттів, та більше часу відвести на виконання практичних проектів. Так само просять забрати історичну складову законів у програмі з "Хімії", щоб виділити більше часу на прикладне вивчення.

Ті, хто коментує програму з "Англійської мови" вказують, що для учнів 5-9 класів не передбачено тем на вивчення комп'ютера.

Відповідно до програми "Фізики" в 7 класі діти повинні вивчити тему "Пружність", зокрема освоїти закон Гука. Щоб зробити це повноцінно, вони вже мають освоїти вектори. ця тема вивчається в програмі "Математики" у 8 класі.

Є пропозиції і до вивчення "Української літератури". Інтернет-користувачі пропонують посилити знання школярів з історії, інтегрувавши в програму тексти, в яких зображуються різні історичні події.

В обговоренні програм відзначають, що вимоги до деяких програм не відповідають ні можливостям, ні інтересам дітей, для яких вони написані.

13 лютого почалося онлайн-обговорення навчальних програм для 5-9 класів.

Зараз ви читаєте новину «5 змін, які хочуть впровадити у програми 5-9 класів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі