неділя, 20 листопада 2022 15:47

Життя на Місяці: в NASA зробили заяву

Життя на Місяці: в NASA зробили заяву
Цього тижня американська космічна агенція NASA запустила до Місяця надважку ракету-носій Space Launch System із космічним кораблем "Оріон". Фото: pixabay.com

Люди зможуть залишатися на Місяці упродовж тривалого часу в найближче десятиліття.

Умови для життя людей на Місяці необхідні для підтримки наукових місій. Про це заявив керівник програми місячного космічного корабля Orion у NASA Говард Ху, повідомили BBC.

День запуску ракети Space Launch System за програмою Artemis був історичний, сказав представник NASA. Спостереження запуску було неймовірним відчуттям і мрією, заявив Ху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показали перше кольорове фото раннього Всесвіту, зроблене телескопом "Джеймс Вебб"

Якщо перший політ Artemis буде успішний, то наступний буде вже пілотований. А під час третього здійснять посадку на Місяць вперше з 1972 року.

Поточна місія проходить вдало, розповів представник NASA.

Одним із найважливіших етапів місії Artemis 1 є безпечне повернення корабля "Orion" на Землю. Він увійде в атмосферу планети зі швидкістю 38 тис. км/год, що у 32 рази перевищує швидкість звуку.

Коли безпеку компонентів і систем Artemis перевірять і доведуть, люди зможуть залишатися на довгий термін на Місяці вже цього десятиліття.

Можна буде дізнатися, чи є вода на південному полюсі супутника. Її можна буде використовувати як паливо для кораблів, що полетять у глибокий космос, зокрема до Марсу.

16 листопада вранці американська космічна агенція NASA запустила до Місяця надважку ракету-носій Space Launch System із космічним кораблем "Orion".

Ракета стартувала з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді о 1:04 за місцевим часом (8:04 за Києвом). Запуск кілька разів переносили через технічні неполадки.

Зараз ви читаєте новину «Життя на Місяці: в NASA зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі