середа, 25 липня 2018 18:16

З космосу показали, як цвіте Балтика

З космосу показали, як цвіте Балтика
Балтійське море показали під час цвітіння з космосу. Фото: NASA

Балтійське море показали під час цвітіння з космосу.

Зображення зробив супутник Landsat-8, повідомляє NASA.

Фахівці NASA пояснюють, що течії піднімають поживні речовини з глибин, і фітопланктон рухається за напрямком водного виру.

"Море складається з вирів, але зазвичай вони непомітні, тому що людське око не бачить руху води. Коли ми дивимося на фото, то бачимо результат, але не можемо визначити, що і в якому напрямку рухається. вири можна побачити, якщо у них потрапляє інша субстанція, наприклад, вода з більш високою або низькою температурою або вода іншого кольору. В даному випадку ми бачимо воду з різною кількістю синьо-зелених водоростей", - каже вчений Тармо Соомере.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA показали вражаюче космічне селфі

За словами Соомере, швидкість води в таких водоворотах невелика, наприклад, пороми їх можуть не помітити. Балтійське море і весь океан сповнені таких вирів.

"У Балтійському морі постійно виникають десятки вирів. Вони з'являються, зникають, з'єднуються один з одним або розбиваються об берег", - додав вчений.

Фото туманності в сузір'ї "Карина" південної півкулі опублікували американські астрономи. Туманність перебуває на відстані у 20 тис. світлових років від Землі. Ефект феєрверку виник через утворення зірок в однаковий час, але всі вони різняться за масою, температурою і кольором.

Зараз ви читаєте новину «З космосу показали, як цвіте Балтика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі