пʼятниця, 09 серпня 2024 03:25

У iPhone з'явилася нова крута функція: подробиці

У iPhone з'явилася нова крута функція: подробиці
У iPhone з'явилася функція блокування реклами. Фото: Apple Insider

Напередодні Apple представила п'яту бета-версію iOS 18.

З виходом оновлення розробники поліпшили продуктивність, виправили помилки і додали деякі нові функції. Про це пише "УНІАН".

Зокрема, ЗМІ звернули увагу, що браузер Safari обзавівся функцією Distraction Control ("Контроль відволікань"). Вона дає змогу одним дотиком видалити будь-які об'єкти на веб-сторінці, включно з рекламними банерами, спливаючими вікнами тощо.

Усе, що потрібно від користувача, - це вибрати елемент на веб-сторінці і натиснути Hide. А далі вибране вікно, виконавши анімацію "клацання Таноса", просто випарується. Як кажуть в Apple, функція створена для кращого фокусу на читанні статей, і після перезавантаження сторінки реклама повернеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple працює над своїм першим складаним смартфоном: що про нього відомо

По суті, Distraction Control працює як блокувальник реклами, хоча сама Apple уникає такого неймінгу. Різниця в тому, що реклама не блокується автоматично; користувачеві необхідно вручну виділяти і приховувати кожне вікно. Зате до переваг фічі можна зарахувати те, що вона працює не тільки з рекламою, а й узагалі з будь-якими елементами розмітки HTML

Ця ж функція доступна і в macOS Sequoia beta 5. Наразі iOS 18 перебуває в беті, а для всіх вийде у вересні. Якщо ваш девайс оновився до iOS 17, отже, на нього можна встановити і нову систему.

Інсайдер Fixed Focus Digital підтвердив витоки про дизайн нового iPhone.

iPhone 16 Pro отримає класичний золотий колір шампанського, як у серії iPhone 8, йдеться у повідомленні.

Новий золотий відтінок замінить "титановий синій", який вперше з'явився в iPhone 15 Pro. Покупці також зможуть отримати стандартні варіанти - чорний, білий і натуральний титан.

Зараз ви читаєте новину «У iPhone з'явилася нова крута функція: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі