понеділок, 02 листопада 2020 13:02

Вчені зробили фото зоряного водоспаду

За допомогою космічного телескопа Hubble вчені отримали новий вражаючий знімок галактики UGCA 193 із сузір'я Секстант, яка нагадує водоспад на просторах космосу.

Про це повідомляється на сайті обсерваторії.

В UGCA 193 розташувалися міріади молодих зірок, особливо в її нижній частині. Здається, ніби вони витікають у космос, падаючи вниз.

Автор: ESA/Hubble & NASA
  Учені зробили знімок зоряного водоспаду
Учені зробили знімок зоряного водоспаду

Блакитний колір UGCA 193 свідчить про те, що вона сповнена гарячих зірок, температура яких може вшестеро перевершувати температуру Сонця. Маса і температура поверхні зірки, а отже, і її колір пов'язані між собою. Більш гарячі зірки зазвичай синього кольору, а холодніші - червоного. Важчі зірки здатні "горіти" при більш високих температурах, що й призводить до їхнього блакитного відтінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сонячній стороні Місяця знайшли воду

Космічний телескоп Hubble зафіксував рідкісне явище - смерть зірки і розвиток наднової у видимому діапазоні. Науковці опублікували серію знімків наднової зірки в далекій галактиці NGC 2525, розташованій у сузір'ї Корма.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зробили фото зоряного водоспаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі